18 / 05 / 2024

TÜRKEN Vakfı'nın Manhattan arsasında çalışma başladı!

TÜRKEN Vakfı'nın Manhattan arsasında çalışma başladı!

TÜRGEV, Ensar Vakfı ile birlikte New York'ta kurduğu TÜRKEN Vakfı ile dünyaya açılıyor. Vakıf Manhattan'da aldığı arsada proje çalışmalarına başladı.



Başbakan Davutoğlu'nun da katıldığı Dostluk ve Kardeşlik Yemeği'nde TÜRKEN Vakfı'nın öğrenciler için ABD'de yaptığı yatırımlar göz doldurdu. Geçen yıl Ensar Vakfı ve TÜRGEV öncülüğünde New York'ta kurulan TÜRKEN Vakfı, Manhattan bölgesinde yurt binası yapmak üzere satın alınan arsada proje çalışmasına başladı. Başbakan Davutoğlu'nun onur konuğu olduğu yemeğe TÜRKEN Vakfı Başkanı Dr. Halil Mutlu, TÜRGEV Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın ve Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu da katılarak birer konuşma yaptı. TÜRGEV Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın bu yıl yüzde 130 bir büyümeyle yurt sayılarını 48'e çıkardıklarını, öğrenci kapasitesini ise 8 bin 500'e çıkardıklarını belirtti. Akalın şunları söyledi: 


'SURİYELİLER ÜCRETSİZ KALIYOR' 

"TÜRGEV olarak barınma hizmetinin ötesinde bir akademik rol üstlenmiş bulunuyoruz, kızlarımızın eğitimini her anlamda önemsiyoruz. Kızlarımızın kendi medeniyetlerinden istifade ettikleri kadar diğer medeniyetlerden de istifade etmeleri için yollara çıktık ve yurt dışında geçen sene New York'ta ilk adımı attık. TÜRGEV yurtlarımızın kapılarını Suriyeli kardeşlerimize açtık. Şu an 100'e yakın savaştan kaçan genç kızımız TÜRGEV'in yurtlarında ücretsiz kalmaktadır." TÜRKEN Vakfı Başkanı Dr. Halil Mutlu ise, New York'ta şu an kız ve erkek olmak üzere 10 konaklama yerinin kiralandığını, yüzlerce öğrenciye hizmet edecek duruma geldiklerini belirtti. Mutlu, "New York'un kalbinde bir binamız olsun istiyorduk. Manhattan gibi arsa bulmanın en zor olduğu şehirde arsa satın aldık. En kısa zamanda hayallerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. 


Sabah


Geri Dön