23 / 05 / 2024

Turkeybuild Ankara 24. Yapı Fuarı açıldı!

Turkeybuild Ankara 24. Yapı Fuarı açıldı!

24. Yapı Fuarı Turkeybuild Ankara, Altınpark Expo Centerda açıldı. Sektör profesyonellerinin yoğun ilgisiyle açılan, 25 Eylül Pazar gününe kadar sürecek olan fuarda yapı malzemesi sektörünün en yeni malzemeleri, teknoloji ve hizmetleri sergileniyor



24. Yapı Fuarı Turkeybuild Ankara, T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun,  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Murat, Yapı Endüstri Merkezi ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Barış Onayın katılımlarıyla Altınpark Expo Centerda kapılarını açtı. Sektör profesyonellerinin yoğun ilgisiyle açılan, 25 Eylül Pazar gününe kadar sürecek olan fuarda yapı malzemesi sektörünün en yeni malzemeleri, teknoloji ve hizmetleri sergileniyor.

Fuarda ayrıca tasarım ve inovasyon alanında dünyanın en büyük yenilikçi malzemeler kütüphanesi olan Material Connexion sergisi de yer alıyor. Material Connexion İstanbul tarafından seçilen ürünlerin yer aldığı sergi sektöre yeni bir soluk getiriyor.

Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen, Türk yapı malzemesi sektörünün en köklü ve en büyük buluşmaları olan Yapı Fuarları- Turkeybuild, bu yıl 24. kez Yapı Fuarı Turkeybuild  Ankara  açıldı.

Açılış töreninde konuşan Yapı Endüstri Merkezi ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Barış Onay konuşmasında; bugüne dek haksız yere 'memur kenti' olarak anıla gelen Ankaranın, son yıllarda sanayi ve ticaret kenti pozisyonunu perçinlediğine dikkat çekti. Onay,  Altınparkın 11 bin 500 metrekarelik fuar alanını, 200 katılımcı firma ile tam kapasite kullanan 24. Yapı Fuarı Turkeybuild Ankaranın, Başkentteki yapı sektörü için önemli bir gösterge olduğunu söyledi.

Onayın ardından söz alan TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat ise, Türkiyenin en büyük sektörel fuarlarından birini gerçekleştiren Yapı-Endüstri Merkezini, organizasyonundan ötürü tebrik ederken; şirketin diğer hizmetleri olan portaller, yayınevi, kitabevini de takdirle izlediklerini kaydetti.

Konuşmasında, yapı malzemelerindeki yeni teknolojilerin, sosyo-ekonomik boyutları ile enerji verimliliği özelliklerine de dikkat çeken Mehmet Murat, TOKİ konutlarında enerji kullanımını minimuma indirme hedefi olduğunu söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: Çevre dostu binalar üretmek için yalıtım ve alternatif enerji kaynaklarını etkin biçimde kullanmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda, ihtiyaç ve talebe dönük faaliyetler için Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapı Fuarı Ankaranın gerek enerji tasarrufu sağlayan malzemelerin yaygınlaştırılmasında gerekse yeni işbirlikleri ve iş fırsatları yaratılmasında önemli fırsatlar tanıyacağına inanıyorum.

TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Muratın ardından söz alan T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun ise Yapı Fuarlarının, hızla gelişen ve değişen mevzuatları izlemek için önemli bir platform olduğunu söyledi. 2006 yılından itibaren İstanbul, Ankara ve  İzmir  Yapı Fuarlarına katılarak faal destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getiren Uzun, yapı sektöründeki firmaları ve ilgileri ortak bir platformda buluşturan Yapı Fuarlarının; sektördeki karar mekanizmaları ve üst düzey yöneticiler ile iletişim kurma ve çözüm yolu bulma anlamında önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı.

Yapının tüm süreçlerinde yer alan binlerce ürün ve hizmeti tek bir çatı altında toplayan, çeşitlilik içeren örnekleri karşılaştırılarak malzeme seçiminde kolaylık sağlayan, sektördeki en yeni teknoloji ve gelişmelerin sergilendiği Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara Fuarında, uygulamadaki çözüm önerileri uzman görüşleri ile değerlendirilip, yarattığı iş olanakları ile sektöre ticari fayda sağlıyor.

11.500 m2 alanda, 200den fazla katılımcı firma, binlerce ürün çeşidi, 30.000 ziyaretçisiyle 24 yıldır bölgesinin lideri

Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara, 30.000 kişi ziyaretçi potansiyeli ve 11.500 m2lik sergileme alanıyla Ankaranın en büyük fuarı olma özelliğini taşıyor. Başkent Ankarada özellikle kamu yatırımlarında karar vericilere sektörün dev markalarındaki gelişme ve yenilikleri görme imknı sağlayan fuar, bu yıl da bölgedeki sektör profesyonellerini bir araya getiriyor. 200den fazla firmanın yer aldığı fuarda, binlerce yeni ürün, hizmet ve teknoloji sergileniyor.

1988 yılından bu yana düzenlenen ve bölgenin en büyük ticaret platformlarından olan Yapı Fuarı Turkeybuild Ankara, Başkent merkezli olmak üzere tüm bölgedeki firmaları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını, yatırımcılarını sektör profesyonelleriyle iletişime geçirerek, yeni iş ve yatırım olanakları yaratacak büyük fırsatlar sunuyor. Yapı sektöründeki en son teknoloji, ürün ve hizmetlerin sunulduğu fuarda ziyaretçiler, tek bir çatı altında yer alan 2.000den fazla ürün segmentindeki ürün ve hizmetleri inceleyerek, katılımcı firmaların üst düzey yetkililerinden görüş ve önerilerini alarak, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgi edinme fırsatı elde ediyor.

Geçen yıl 27.556 ziyaretçisi olan Yapı Fuarı Turkeybuild Ankarayı, yürütülen yoğun tanıtım ve duyuru çalışmaları, Türkiye genelindeki ticaret ve meslek odalarının üst düzey yetkilileri, iş adamları birlikleri ve satın alma heyetlerine özel hazırlanan fuar ziyaret organizasyonları ile bu yıl 30.000 yapı profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.

YEM Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Yapı Fuarları Turkeybuild sektörün en büyük buluşma platformudur. 24. Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara ayrıca İç Anadolu Bölgesinin yapı sektörü dışında da en büyük ticari buluşmalarındandır.

Yapı Fuarları Türk yapı malzemesi sektörünün dev firmalarını; mimarlar, mühendisler, peyzaj mimarları, mütehhitler, GYOlar, meslek odaları, resmi ve yerel yönetim temsilcileri, yatırımcılar, akademisyenler, öğrenciler ve ilgili STKlardan oluşan yapı sektörü profesyonelleri ile bir araya getirmektedir.

Fuarla ilgili detaylı bilgi için www.yapi.com.tr

Yapı-Endüstri Merkezi Yapı Dünyasının 43 yıldır Bilgi Merkezi
Yapı-Endüstri Merkezi, yapı malzemesi ve teknolojisi alanında çalışan bir bilgi merkezidir. 1968den beri yapı sektöründe mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan profesyonel yöneticiler, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve yapı malzemesi kullanıcısı tüm kesimlere hizmet vermektedir. Yapı malzemeleri ve teknolojilerinin sergilendiği Yapı Fuarları - Turkeybuild ve Ekodünya Fuarı, Yapı Bilgi Merkezi, YEM Yayın ile yayınladığı sektörel yayınları, YEM Kitabevi, yıl bütününe yayılan çeşitli organizasyonları, 2001den bu yana hizmet veren kapsamlı ve uzmanlaşmış portalı yapi.com.tr, mimarlık ve tasarım yayın platformu mimarizm.com, sanal ortamdaki mimarlık müzesi mimarlikmuzesi.org, yenilikçi malzemeler kütüphanesi Material ConneXion® İstanbul... Daha fazla bilgi için: www.yem.net

YEM Fuarcılık A.Ş.; Yapı-Endüstri Merkezi A.Şnin fuarcılık alanındaki faaliyetlerini yürüten iştiraki olup, Yapı Fuarları Turkeybuild İstanbul, Ankara ve İzmir ile EKODünya Fuarını düzenlemektedir. YEM ile dünyanın önde gelen fuar organizasyon firmalarından İngiliz ITE Group arasında Temmuz 2011de imzalanan ortaklık anlaşması ile Yapı Fuarları - Turkeybuild, Rusya ve BDT başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanında başarılı fuar organizasyonları düzenleyen ITE Groupun bilgi ağını Türk yapı sektörüne taşıyacaktır.

Daha fazla bilgi için: www.yem.net

 


Geri Dön