06 / 05 / 2024

Turkeybuild İstanbul'u 103 bin 848 kişi ziyaret etti

Turkeybuild İstanbul'u 103 bin 848 kişi ziyaret etti

“33.Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul 2010” yerli yabancı yapı profesyonelleri tarafından büyük ilgi gördü, fuar 103.848 kişiyi ağırladı



Yapı  Fuarı İstanbul İş Geliştirme Platformu çerçevesinde; Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) işbirliği ile fuara 26 ülkeden alım heyetleri ziyaret organizasyonu düzenlendi. ABİGEM Doğu Marmara işbirliği ile “STOP4Business Yapı Sektörü Teknolojik ve Ticari İşbirliği İkili İş Görüşmeleri”nde, Türk yapı sektöründeki firmalar ile 14 ülkeden gelen 84 firma arasında toplam 440 adet görüşme gerçekleştirildi. Türkiye genelinde 59 adet sanayi, ticaret ve meslek odaları başkan ve yetkilileri, iş adamları birlikleri başkanlarından oluşan alım heyetlerinin fuarı ziyaretleri sağlandı. 


Türk Yapı sektörünün en büyük  ödülü, Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” Yapı Fuarı İstanbul'un açılış töreninde sahiplerini buldu. Fuarın bir başka ödül töreni ise, Yapı Fuarlarının gelenekselleşen “Amacına Uygun Düzenlenmiş Stand Ödülleri” oldu. 


Yapı-Endüstri Merkezi'nin bu yıl 33'cüsünü gerçekleştirdiği, Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük yapı buluşması olan Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul, bu yıl pek çok yenilik ve sektöre ticari katkı fayda sağlayacak etkinliğe sahne oldu. Her geçen gün büyümekte ve gelişmekte olan Türk yapı pazarına ulaşmanın en etkili yolu Fuar, 103.848 yerli yabancı yapı profesyonelini bir araya getirdi. 33. Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul 5- 9 Mayıs 2010 tarihleri arasında, 60.000 m2 alanda, üretim alanlarına göre gruplanmış 10 ayrı salon ve açık alanda, yaklaşık 850 katılımcı firma ile gerçekleşti. 


“Yapı Fuarları Türk Yapı Sektörü için Yeni Pazarlar yaratmaya devam ediyor…”
 


Yapı  Fuarı İstanbul İş Geliştirme Platformu

Fuar olgusunun yanı  sıra yurt içi ve yurt dışı tanıtım ve alım heyeti programları  ile Yapı Fuarı İstanbul, Türk yapı sektörüne her yıl yeni fırsatlar, yeni işbirlikleri ve ticari anlaşmaların yolunu açtı. Yapı Fuarı İstanbul 2010 İş Geliştirme Platformu çerçevesinde gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören etkinlikler:


STOP4Business Projesi- Yapı Sektörü Teknolojik ve Ticari İşbirliği İkili İş Görüşmeleri
ABİGEM Doğu Marmara işbirliği ile “STOP4Business Yapı Sektörü Teknolojik ve Ticari İşbirliği İkili İş Görüşmeleri” büyük ilgi gördü; Türk yapı sektöründeki firmalarla 14 ülkeden gelen 84 firma arasında toplam 440 adet görüşme gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan tüm firmalar görüşmelerin verimliliği ve olumlu katkısı ile ilgili memnuniyetlerini ilettiler. 


Yapı Fuarı  İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlenen “Stop4Business” projesi Yapı-Endüstri Merkezi ve ABİGEM Doğu Marmara işbirliği ile ilk kez Türkiye'ye gerçekleştirildi.   Avrupa Birliği'nin (AB) desteklediği Proje, bölgenin en büyük yapı buluşmasının sinerjisi ile, Türk yapı sektörü firmalarına uluslararası alanda teknolojik ve ticari işbirliği fırsatları sundu. 


Yapı Fuarı  İş Geliştirme Platformu kapsamındaki “Stop4Business” B2Fair ikili iş görüşmeleri, 14 ülke; Almanya, İtalya, Slovakya, Slovenya, Belçika, Danimarka, İspanya, İsveç, Lüksemburg, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Avusturya ve Türkiye'den uluslararası alanda teknoloji ve ticari işbirliği talebinde bulunan ülkelerdeki firmaların nitelik ve taleplerine göre projenin özel eşleştirme sistemi sayesinde gerçekleştirildi. 


Başbakanlık  Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) İşbirliği Alım Heyetleri Programı
Uluslararası  Yapı Fuarı İstanbul İş Geliştirme Platformu kapsamında, Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Alım Heyeti Programı  ile, 26 yabancı ülkenin inşaat yatırımlarından sorumlu alım heyetinin Fuar'a katılımı sağlandı. Afganistan, Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Beyaz Rusya, Cezayir, Fas, Güney Kore, Hindistan, Irak, İngiltere, Kanada, Katar, Kazakistan, Kuveyt, Libya, Malezya, Polonya, Romanya, Rusya Federasyonu, Singapur, Sudan, Suriye, Umman, Ürdün, Yunanistan'dan katılan alım heyetleri ile yapılan görüşmeler, Türk Yapı Sektörü'nün uluslararası faaliyetleri açısından son derece verimli geçti.


Türkiye Genelinde “Yurtiçi Alım Heyetleri Ziyaret Programı”
Ülke çapında sektörün tüm paydaşlarının birbirleri ile etkin bir biçimde iletişime geçebilmesi, sektördeki tüm yeniliklerden haberdar olup, takip edebilmesi, bu alandaki ticari faaliyetlerin artması amacıyla Yapı Fuarı İstanbul 2010'da geçen yıllarda olduğu gibi “Yurtiçi Alım Heyetleri Ziyaret Programı” gerçekleştirildi. Türkiye genelinden Mimarlar Odası, Sanayi ve Ticaret Odası, Mühendisler Odası, İs Adamları Birlikleri başkan ve alım heyetlerinden oluşan meslek komiteleri Yapı-Endüstri Merkezi'nin organizasyonu ile Yapı Fuarı İstanbul'un davetlisi olarak katılım sağladı. 


Avrasya Yapı  Forumu
Yapı Fuarı  İstanbul 2009'da ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören, DEİK/ Türk – Avrasya İş Konseyleri işbirliği ile gerçekleştirilen “2. Avrasya Yapı Forumu” uluslararası alanda “Yapı ve Müteahhitlik Alanında İşbirliği Olanakları ve Projeler” başlığı altına gerçekleştirildi. Rusya, Azerbaycan, Moldova'dan foruma katılan devlet yetkilileri ülkelerindeki yatırımlar ve bunlara dair işbirlikleri ile ilgili Türk yapı sektörü profesyonellerine bilgi verdiler.  
 


Yapı  Fuarı İstanbul 2010 Ödülleri


Türk Yapı  sektörünün en büyük ödülü, Altın  Çekül “Yapı Ürün  Ödülü” sonuçları açıklandı,  ödüller Yapı Fuarı İstanbul'un açılış töreninde sahiplerine takdim edildi.
YEM Ödülleri Projesi kapsamında düzenlenen Türk yapı malzemesi sektörünün en iyi ürünü seçildi. Yapı Sektörünün En Büyük Ödülü ALTIN ÇEKÜL “YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ” 2010'a sürdürülebilir yapı malzemeleri damgasını vurdu...


Yrd. Doç. Dr. Cem Altun (Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi), Ali Bakova (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı), Erdal Özyurt (Mimar, Norm Mimarlık), Prof. Dr. Hasan Şener (Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi) ve Prof. Dr. Leyla Tanaçan(Mimar,  İstanbul Teknik Üniversitesi)'dan oluşan seçici kurul bu yıl 36 ürünü üretim, uygulama ve kullanım süreçlerinde akılcılık ve enerji tasarrufu sağlamaları, çevreye, sağlığa zararlı bir yönlerinin olmaması ve üretimde yerli kaynakların da kullanılması gibi kıstaslara göre değerlendirildiler.


1991 yılından bu yana verilen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü 2010” “Matrix Takım Klozet” ürünü ile Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş.- VitrA'ya değer bulunurken, Valfsel Armatür Sanayi A.Ş.'ye ait “E.C.A. PRIMEMIX” ürünü Altın Çekül Teşvik Ödülü'ne değer bulundu. 


Altın Çekül  “Yapı Ürün Ödülü 2010”a değer görülen VitrA'nın yeni nesil su tasarruflu klozetleri, yoğunlukla 6 – 7,5 veya 9 litre ile fonksiyon yapan klozetlerin kullanıldığı pazarda eski teknoloji ile üretilmiş standart klozetlerin gösterdiği yıkama performansını 4 litre su ile aynı düzeyde gerçekleştiriyor. Bu sistemi kullanarak dört kişilik bir ailenin yılda 42 ton su tasarrufu yapması mümkün oluyor.


Altın Çekül  “Teşvik Ödülü” kazanan, sıcaklık ve debinin ayrı ayrı ayarlandığı banyo armatür grubu E.C.A. PRIMEMIX; soğuk su kullanımında kombinin gereksiz ateşlenmesini önlüyor, su sıcaklığı ayarının bir defa yapıp sabit tutarak kullanıcıya konfor, enerji ve su tasarrufu sağlıyor.
 

Yapı  Fuarlarının Geleneksel “Amacına Uygun Düzenlenmiş Stand Ödülleri” sahiplerini buldu.
Yapı Fuarları'nda geleneksel olarak, fuara katılan firmalar arasında düzenlenen “Amacına Uygun Düzenlenmiş Stand Ödülleri” Yapı Fuarı İstanbul kapsamında düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 


Yrd. Doç. Dr. Ali Çiçek, Y. Mimar Hayriye Sözen, Yrd. Doç. Evren Enginöz, Dr. Emrah Acar ve Mimar Ali Manço'dan oluşan seçici kurul, fuarda yer alan standları:

Standın ürünle kurduğu bağlantı
Standın ürünün belirtilmek istenen niteliklerini en iyi şekilde vurgulaması
Standın üç boyutlu tasarım nesnesi olarak düzenlenmesi
Standdaki görsel malzeme kullanımındaki estetik kriterler
özelliklerine göre değerlendirmeye tabii tuttular.

Seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda yukarıdaki kriterlere ek olarak; ürünün ve teknolojik olanakların sergilenmesi ve vurgulanmasında ortaya koyduğu yenilikçi tutum, stand strüktürünün tasarımı, ziyaretçi tasarımı için oluşturulan yenilikçi çözüm ve özenli uygulama ile “Aspen Yapı ve Zemin Sistemleri San. ve Tic. A.Ş.” birincilik ödülüne layık görüldü. İkincilik ödülü; ürünleri ve kurumsal kimliği, yenilikçi mobilya, aydınlatma ve görsel tasarımlar ile etkileyici biçimde sergilemesi, iç mekan kurgusu ile yenilikçi, ziyaretçi-kurum diyalog olanakları yaratması, özenli uygulaması nedeniyle “BASF Yapı Kimyasalları Sanayi A.Ş.”ye verildi. “Kale Sinterflex  Çanakkale Kalebodur Seramik A.Ş.” üçüncülük ödülünü; ürünün tüm uygulama olanaklarını bütünlük sergileyen bir mimari ve iç mekan düzenlemesi sebebiyle aldı.

Mansiyon ödülü; tamamen ürünün kendisiyle oluşturulan başarılı stand mekanı, uygulanan etkileyici aydınlatma ve görsel efekt ile“MPG Yapı San. ve Tic. Ltd. Şti.”ne verildi.

 


Geri Dön