02 / 05 / 2024

Türkiye 2023'e akıllı şehirlerle girecek!

Türkiye 2023'e akıllı şehirlerle girecek!

Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz, cumhuriyetin 100. yılına şehircilik kavramını bir üst noktaya taşıyan ve sahip olduğu teknolojiyi en üst düzeyde şehir sakinlerinin hizmetine sunan akıllı şehirlere girileceğini açıkladı...



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'nda konuşan Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz, cumhuriyetin 100. yılına şehircilik kavramını bir üst noktaya taşıyan ve sahip olduğu teknolojiyi en üst düzeyde şehir sakinlerinin hizmetine sunan akıllı şehirlere girileceğini ve buna Türk Telekom olarak öncülük edeceklerini söyledi Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz, son 7 yılda konsolide olarak 13 milyar TL'yi aşkın yatırım yaptıklarını ifade etti. 

d , ItfSSSBS® Bu yıl 11 'incisi düzenlenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'nın "2023'e Doğru Haberleşme Sektörü" başlıklı paneline konuşmacı olarak katılan Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz, "2023'e, şehircilik kavramını bir üst noktaya taşıyan, sahip olduğu teknolojiyi en üst düzeyde şehir sakinlerinin hizmetine sunan akıllı şehirlerle gireceğiz. Bu değişim rüzgarına Türk Telekom olarak biz öncülük edeceğiz" dedi. 

Yılmaz, "Hepimizin bildiği gibi, ülkemizin 2023 hedefi, dünyamn ilk 10 ekonomisi arasında yer almak" diyerek, şunlan söyledi: 'Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi olarak bilgi toplumu olma hedefini çok önemsiyoruz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'mızın açıkladığı hedefleri destekliyoruz ve sektörümüzün bu hedefleri aşacağına inanıyoruz." Bu hedeflerin Türkiye için büyük önem taşıdığını vurgulayan Yılmaz, "Bugün Türk Telekom'un da öncü rolüyle liderlik ettiği bilgi teknolojileri ve iletişim sektörü, Türkiye'deki sürdürülebilir ekonomik büyümenin arkasındaki ana itici sektörlerden biridir" dedi. 

2.2 milyar TL yatırım hedefi Konuşmasında, akıllı yaşamın kapılarının kamunun büyük veriyi işlemesiyle açılacağını da söyleyen Yılmaz, akıllı yaşam kavramının birçok alt bileşenden oluştuğunu vurgulayarak, bu bileşenleri şöyle sıraladı: "Enerjiyi doğru kullanan, uzaktan erişilebilen, yaşam konforunu artıran akıllı evler... Şehircilik kavramını bir üst noktaya taşıyan, sahip olduğu teknolojiyi en üst düzeyde şehir sakinlerinin hizmetine sunan akıllı şehirler... Artan talebi karşılayacak, trafik akışının sağlıklı şekilde işlemesini sağlayacak akıllı ulaşım sistemleri... 

Bulut teknolojisi, kurumların ihtiyaçlarına göre oluşturulmuş, uçtan uca ICT çözümleriyle dijital dönüşümün ivmesinden faydalanarak büyüyen akıllı ofisler..." Yılmaz, teknolojiye ve altyapıya yaptıkları yatırımlarla Türkiye'yi 2023'e hazırladıklarını da vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son 7 yıla baktığımız zaman, konsolide olarak 13 milyar TL'yi aşkın yatırım yaptık. 

2013'ün ilk çeyreğinde 254 milyon TL, ikinci çeyreğinde ise 471 milyon TL konsolide yatınm yaptık. 2013 yılı sonuna kadar 2,2 milyar TL yatırım yapmayı hedefliyoruz. 2013 yılının ikinci çeyreği itibariyle, Türkiye'yi 171 bin kilometre fiber ağa ulaştırdık. Yaklaşık 2.2 milyon haneyi fiber kapsamına aldık. Fiber abone tabanımız yılın ikinci çeyreğinde yüzde 31 artış göstererek 361 bine ulaştı. Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda, bilgi toplumu olma yolunda üzerimize düşeni yapmaya devam ederken, hizmet kalitemizi daha da artırmak için özel bir hassasiyet gösteriyoruz." Akıllı şehir parçamız olacak Yılmaz, dijital yaşam dönüşümü hakkında da konuklara bilgi verdi: "Hayatımızın pek çok alam yeniden şekillenecek. Evlerimizden başlayıp kamusal alanlara uzanacak olan bu değişim rüzgınna Türk Telekom olarak biz öncülük edeceğiz. Türk Telekom, IPTV, internet ve telefon hizmetini de kapsayacak şekilde güvenlik, konfor, sağlık çözümleri ve eğlence modüllerinden oluşan bir akıllı ev konsepti tasarladık. Akıllı şehir uygulamalarıyla zamandan ve mekândan bağımsız bir şekilde her türlü platformdan merkezi ve yerel yönetimlere ulaşabilmesi büyük önem taşıyor. Biz bu sürecin tamamım ürün ve hizmetlerimizle destekleyerek akıllı şehircilik anlayışının hayatımızın bir parçası olması için çalışıyoruz." 


Gözlem


Geri Dön