29 / 04 / 2024

Türkiye Belediyeler Birliği Ekim ayı toplantısı yapıldı!

Türkiye Belediyeler Birliği Ekim ayı toplantısı yapıldı!

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) Ekim ayı olağan toplantısı, TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın başkanlığında İstanbul'da yapıldı.




Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) Ekim ayı olağan toplantısı, TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın başkanlığında İstanbul'da yapıldı. 


TBB üyelerinin hazır bulunduğu Ekim ayı olağan toplantısında konuşan TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TBB’nin eskiden yeteri kadar dikkate alınmayan bir kuruluş olduğunu ve bunun da yapılan çalışmaların etkisiyle değiştiğini söyledi. Elde edilen bu başarıda TBB’nin tüm üyelerinin payı olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, “TBB olarak biz kendi imkan ve kaynaklarımızı mümkün mertebe iyi kullanmaya ve bana verdiğiniz başkanlık göreviyle, sizlerle birlikte geride bıraktığımız zaman dilimi içerisinde ciddi mesafeler aldık. Görüştüğüm pek çok bakanlık üst düzey yetkilileri TBB’nin geldiği konumu takdir ettiklerini, geçmişte çok dikkate alınmayan ama şimdiler de güçlenen bir yapı olduğundan övgüyle bahsediyorlar. Bunu sizlerle başardık” diye konuştu.

Yerel yöneticilerin tüm vatandaşlarına eşit mesafede olmasının önemine vurgu yapan Başkan Topbaş Hollandalı bilim adamlarının yaptığı bir çalışmayı hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hollandalı bilim adamları yıllar önce bir çalışma yapmış ve bir rapor hazırlamışlar. Anadolu toprakları 250 milyon kişiye yeter diye bir sonuca varmışlar. İşte bu toprakları doğru kullanırsak bu topraklar herkese yeter. Bunun da yolu yerelden geçmektedir. Ve bizler yerel yöneticiler olarak siyasi kimliklerimiz olsa bile bundan sıyrılarak herkese eşit mesafede, doğru ilişkiler kurarak insanımıza yaklaşmalıyız. Bizim yakınlaşmamız, sevgimiz saygımız da Türk Siyasetinde model teşkil eder. Ve huzur toplumu oluşturabiliriz. Bu bizim çabamızla mümkün olacaktır. İdeolojik siyaseti geride bırakarak devletin bekası ve ülkenin geleceği için birlikte hareket etmek zorundayız.”


Türkiye’nin tüm vatandaşlarıyla 79 milyonluk bir aile olmasının hayal olarak kalmaması için herkese görev düştüğünü vurgulayan Başkan Topbaş konuşmasını şöyle tamamladı: “Ben inanıyorum ki bu sıkıntılı dönemler geride kalacak ve 79 milyon insanımızın bir aile olarak, sen ben demeden bu topraklarda huzuru ve barışı birlikte yaşayacağız. Kaderlerimizin birbirine bağlı olduğu günümüz dünyasında tüm insanların hoşgörü ve toleranslarını yeniden gözden geçirmesi lazım. Ben, bir öteki hakkında benim gibi düşünmeyen biri için ne kadar hoşgörüm var? Ne kadar kabullenebiliyorum? Bunu gözden geçirmemiz gerekiyor. Yoksa benden değil nasılsa bu, ötelensin, gitsin diyemeyiz.”




İBB


Geri Dön