Ekonomi

Türkiye Ekonomi Modeli’nin kur korumalı mevduat bakiyesi 1,3 trilyon liraya ulaştı!

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında hayata geçirilen kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasının toplam bakiyesi 1 Eylül 2022 tarihi itibarıyla 1,3 trilyon liraya ulaştı. İşte haberin detayları… Toplam KKM bakiyesi 1 Eylül 2022 itibarıyla 1,3 trilyon Türk lirasına ulaştı

Anadolu Ajansı muhabirinin, 2023-2025 yıllarına ilişkin Orta Vadeli Program'dan (OVP) yaptığı derlemeye göre, Türk lirası cinsi enstrümanlara olan talebin artırılması ve döviz kurlarında var olan oynaklıkların azaltılması amacıyla geçen yıl aralık ayında kur korumalı mevduat uygulaması devreye alınmıştı, daha sonra ise kapsamı genişletilmişti.

Toplam KKM bakiyesi 1 Eylül 2022 itibarıyla 1,3 trilyon Türk lirasına ulaştı. Kur korumalı mevduat artarken döviz tevdiat hesaplarında azalış meydana geldi, yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatı yılsonundaki 237 milyar dolar seviyesinden 26 Ağustos tarih itibarıyla 212,7 milyar dolara geriledi. Aynı dönemde yurt içi yerleşiklerin mevduatlarının dolarizasyon oranı ise yüzde 62,7'den yüzde 53,1'e düştü.

Program döneminde ekonominin dışsal ve geçici oynaklıklara karşı direncinin artırılmasına yönelik düzenleyici tedbirlerle finansal istikrarın güçlendirilmesi aynı zamanda finans sektörünün yüksek katma değerli ve ihracata artı katan sektörleri desteklemesi sağlanarak dış finansmana bağımlılıktan kaynaklanan kırılganlıkların asgari düzeye indirilmesi hedeflendi.

Başvuran ailelerin hesapları bu hafta doluyor! Tam 7 bin 200 lira sizin olacak! Hemen başvurun

Anne babalar dikkat! Okul alışverişinizde ilaç olacak kampanya!

Renault Megane Sedan kaç lira oldu? İşte, Renault Megane Sedan’ın 5 Eylül 2022 fiyat listesi…