02 / 05 / 2024

Türkiye Finans'tan 200 milyonluk kira sertifikası halka arzı!

Türkiye Finans'tan 200 milyonluk kira sertifikası halka arzı!

Türkiye Finans, 200 milyon TL'lik, 178 gün vadeli kira sertifikası halka arzını tamamladı. Kira sertifikasının 6-7 Mart'ta talep toplaması yapılmıştı...



Türkiye Finans Katılım Bankası kira sertifikası hakkında açıklama yaptı. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, 2018 Mart'ta yurt içi piyasada ihraç ettiği 200 milyon TL tutarlı kira sertifikası, 178 gün vadeli olarak sunuldu.

"3 ay içerisinde 500 milyon TL’lik ihraç tutarını aştık"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Her ay gerçekleştirdikleri kira sertifikası ihraçlarıyla reel ekonomiye katkı sağlamaya devam ettiklerini ifade eden Türkiye Finans Hazine Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Şubat ayında gerçekleştirdiğimiz ilk ek satışlı kira sertifikası ihracımızın ardından, yatırımcılardan gelen yoğun talebin bir sonucu olarak, mart ayında da 200 milyon TL tutarlı kira sertifikası halka arzımızı başarıyla tamamladık ve sene başından bu yana, sadece 3 ay içerisinde 500 milyon TL’lik ihraç tutarını aştık. 2018 yılında da üretim ve insana dayalı ekonomik faaliyetlerimizle reel ekonomiye destek olmayı sürdürecek, kaynak çeşitliliğini artıracağız." 

 


Geri Dön