Ekonomi

Türkiye genelindeki 81 ildeki marketlerde yarından itibaren başlıyor!

Resmi Gazete'de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yarın yürürlüğe girecek.

18 Şubat 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yarın yürülüğe girecek.

Geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KDV indirimini duyurmuş fakat bazı marketlerde beklenen indirim gerçekleşmemişti. Ticaret Bakanlığı tarafından 1 Mart tarihinde yürürlüğe girmek üzere duyurulan yönetmeliğe göre artık market reyonlarında yeni bir düzene gerçekleşecek. Fiyat etiketlerinde yapılacak güncelemelerle tüketicilerin çok daha güvenilir bir alışveriş yapmaları düşünülüyor.

Verilen kararın ardından indirimli ürünün önceki fiyatının tespitinde son 30 gündeki en düşük fiyat değerlendirilecek. Karar alınmadan önce gıda fiyatlarındaki indirim hesaplamasında indirimli fiyattan bir önceki fiyata göre değerlendiriliyordu. Yönetmelikte gerçekleştirilen değişiklikle yeni uygulama yarın başlayacak.

Ege Haber'de yer alan habere göre, söz konusu kararda birçok başlığa yer veriliyor. Böylece, indirimli malların etiketinde indirimden önceki fiyat ve indirimli fiyat birlikte yer alacak. Etiket listelerinde bulunan hususların Türkçe yazılması şartı getirildi.

Perakende satılan ürünlerin etiketi; malın veya ambalajının üzerine ya da bulunduğu rafa görünür şekilde konulacak. Sebze ve meyve gibi çabuk bozulabilen ürünlere yönelik etiketlerde indirim miktarı hesaplanırken, indirimli fiyattan bir önceki fiyat baz alınacak. Söz konusu hususlara yönelik ispat külfeti sağlayıcı firmaya yada satıcıya ait olacak.

İşte alınan kararlar ve detayları;

 

Şok 2 Mart 2022 aktüel ürünler kataloğu! Fiyatları görünce şok olacaksınız!

Market fiyatlarına indirim geliyor! Milyonlara müjde!

Fırsatçı marketlere ceza geliyor!