29 / 04 / 2024

Fırsatçı marketlere ceza geliyor!

Fırsatçı marketlere ceza geliyor!

Döviz kurunun artmasıyla artış gösteren market fiyatlarınının kurda yaşanan düşüşe rağmen indirime girmemesi üzerine Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu harekete geçti. 5 zincir markete ceza yolda...



Fahiş fiyat artışı tespit edilen marketlere ceza geliyor. Sabah Gazetesi Barış Şimşek' in haberine göre; Et ve beyaz süt ürünlerinin alış maliyetlerinde bir değişiklik yaşanmazken bazı marketler ürünlerine zam yaptı. Ürünlerin fiyatlarında yüzde 20 artış yapan marketler Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu' nca tespit edildi.

Fahiş fiyat yükselişleri ve stokçuluğun son zamanlarda artması üzerine inceleme yapması için kurulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu cuma günü toplandı. Vatandaşların yapmış olduğu şikayetleri değerlendiren Kurulun marketlere yönelik yaptığı incelemelerde bir kaç marketin ürün alış fiyatlarının atmamasına rağmen bazı ürün grubunda yüzde 20'yi aşan  nedensiz zam yaptığını tespit etti.

 Fırsatçı marketlere ceza geliyor!

Marketlerin; kaşar peynir, beyaz peynir, tavuk kanadı, kırmızı et ,beyaz et  ve benzeri ürünlerde satın alma maliyetlerinin artmamasına rağmen yapılan zam oranlarının ticari faaliyetleri bozucu ve tüketiciyi mağdur edici faaliyet olduğu belirtildi.

81 İLDEN YAPILAN ŞİKAYETLER İNCELENDİ

Fahiş fiyat yükseltişi ve stokçuluk uygulamalarına yönelik incelemelerde bulunan Kurul, Türkiye'nin 81 ilinden yapılan şikayetleri değerlendirdi. Bazı zincir marketlerde alış maliyeti ile satış maliyeti arasında karşılaştırma yapıldı. Değerlendirmeler sonrasında  alış ve satış fiyatları arasında haksız zam yapıldığı tespit edildi.

Kurul, tüketicilerin şikayetlerini baz alarak yaptığı denetimlerde kaşar peyniri, beyaz peynir, tavuk kanadı, tavuk eti,  kırmızı et gibi ürünlerde maliyetin artmamasına rağmen ürünlerde yüzde 20'nin üzerinde zam yapıldığını belirledi. İnceleme altına alınan 5 marketten birinin ise beyaz peynirde maliyet artmamasına rağmen  yüzde 30 zam yaptığı gözlemlendi.

 Fırsatçı marketlere ceza geliyor!

5 ZİNCİR MARKETE CEZA GELİYOR

Kurul toplantıda aldığı kararla, maliyeti artmamasına rağmen tüketiciye satılan ürünlere yüzde 20'lik oranda yükseliş yaptığını tespit ettiği 5 marketi belirledi. Tespit edilen, Bim, A101, CarrefourSa, Şok ile Metro marketlere idari para cezası uygulanmasını uygun gördü.

Dövizdeki düşüş market fiyatlarına yansıdı mı?

Fahiş fiyat mücadelesinde yeni yol haritası!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön