27 / 04 / 2024

Fırsatçılığa caydırıcı ceza! Fahiş fiyat yapanlara hapis cezası geliyor!

Fırsatçılığa caydırıcı ceza! Fahiş fiyat yapanlara hapis cezası geliyor!

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından birçok insanın evsiz kalması ile farklı şehirlere göç başladı. Birçok şehirde bu nedenle ev kiralarını arttıran ev sahiplerine fırsatçılıktan hapis cezası geldi. Yeni eklenecek madde ile 2 yıldan 5 yıla ceza verilecek. İşte detaylar…



Türk Ceza Kanunu’na dahil olacak madde ile deprem veya salgın gibi durumlarda ürün ya da kira fiyatlarında yaşanabilecek fahiş artışlara hapis cezası verilecek. Bu kapsamda ceza 3 yıldan 5 yıla kadar değişim gösterecek. Eklenecek maddenin çalışmaları hala devam ediyor. 

Fırsatçılığa caydırıcı ceza! Fahiş fiyat yapanlara hapis cezası geliyor!

Depremin ardından fırsatçılar gün yüzüne çıktı

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem ve sonrasındaki pek çok artçı deprem ile birlikte 10 il büyük oranda etki aldı. 10 ilde milyonlarca insan göç etmek zorunda kaldı ve hayatta kalmak için farklı şehirlere yerleştiler. Bu esnada yerleşilen pek çok şehirde fırsatçılar gün yüzüne çıktı. Birçok alanda fiyat artışı yapan kişi ve kurumlara yönelik şikayetler, bu alanda çalışmanın başlamasına sebep oldu. Deprem bölgesi olan 10 ilde evlerine giremeyen ya da evlerini kaybetmiş olan kişiler için yeni ev arayışları başladı. Özellikle ev kiralamak isteyen kişiler için kira fiyatlarını arttıran fırsatçı kişilere yeni bir düzenleme geliyor. Adalet Bakanı olan Bekir Bozdağ bu konuda yaptığı talimatlar ile birlikte teknik çalışma başlatıldı. 
 


Geri Dön