05 / 05 / 2024

Türkiye hangi ülkeye, ne kadar ihracat yaptı?

Türkiye hangi ülkeye, ne kadar ihracat yaptı?

Türkiye geçen sene değer bazında en fazla ihracat artışını ABD'ye yaptı. Peki Türkiye hangi ülkeye, ne kadar ihracat yaptı?



ABD'ye ihracatta hangi sektör başı çekti?

Yine resmi olarak açıklanan verilere göre, Türkiye'nin ABD'ye dış satımında en fazla ihracatı çelik sektörü gerçekleştirdi. Çelik sektörü, 2021'de ABD'ye 1 milyar 237 milyon 66 bin dolar tutarında ihracat yaptı.

Merak edilen verilere göre, çelik sektörünü, 1 milyar 227 milyon 428 bin dolarla otomotiv endüstrisi, 1 milyar 147 milyon 104 bin dolarla halı sektörü, 1 milyar 138 milyon 672 bin dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 1 milyar 127 milyon 861 bin dolarla savunma ve havacılık sanayisi takip etti.

Ülkeye ihracatını değer bazında en çok artırmış olan sektörler de mücevher, çelik, savunma ve havacılık sanayisi, otomotiv endüstrisi, kimyevi maddeler ve mamulleri, şeklinde oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön