29 / 04 / 2024

Türkiye İMSAD'tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

Türkiye İMSAD'tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, güvenli bina için güçlü denetim vurgusu yaparak, "Deprem konusunda bilinç seferberliği oluşturmalıyız" dedi.



Ülkemizde peş peşe meydana gelen depremler 11 şehirde ağır yıkımlar meydana getirirken, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, hem söz konusu depremler hem de 1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamada Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı deprem felaketinden dolayı büyük üzüntü içinde olduklarını dile getiren Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “42 binden fazla vatandaşımızın yaşamını yitirmesine, binlercesinin yaralanmasına, yüz binlercesinin de evinden olmasına neden olan bu felaket, hepimizin yüreğinde derin yaralar açtı. Felaketin ilk gününden beri hem Türkiye İMSAD olarak, hem de bireysel olarak tüm desteğimizle afetzedelerin yanında yer aldık. Bundan sonraki süreçte de elimizden gelen ne varsa yapmak için kararlıyız. Yardımlaşmayı ve dayanışmayı genlerinde taşıyan bir millet olarak, Çanakkale ruhuyla topyekun başlattığımız bu mücadelemizle yaralarımızı  birlikte saracağız” diye konuştu ve 11 şehri sarsan yıkıcı afetin tüm Türkiye’ye deprem gerçeğini telafisi olmayan kayıplarla bir defa daha hatırlattığına değindi.

Türkiye İMSAD tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

“İz bırakacak programları hayata geçirmeliyiz”

Yaptığı açıklamada “Türkiye İMSAD olarak senelerdir deprem felaketine karşı atılması gereken adımlara dair birçok çalışma ve rapor yayımladık. Kamu ve medya temaslarımızda da bu konulara dikkat çektik. Ancak biliyoruz ki bu tarz çalışmalar bugünden yarına uygulanacak çözümler değil” diye konuşan Tayfun Küçükoğlu deprem konusunda topyekun bir seferberliğe ihtiyaç olduğunu belirterek, günübirlik çözümler yerine önceliklerinin bir bilinç seferberliği oluşturmak olduğunu söyledi. Küçükoğlu ayrıca, halkımızın deprem güvenliği bilincini tespit etmemiz ve geliştirme stratejilerini belirlemek adına uzun vadeli bir seferberliği başlatmaları gerektiğini belirterek, iz bırakacak plan ve programları hayata geçirmeleri gerektiğini söyledi. 
Küçükoğlu, "İyi bir plan ve kararlılıkla, farkındalık ve bilinç oluşturarak değişimi tabandan başlatmalıyız. Fakat bu koşullar çerçevesinde çağdaş yaşam koşullarına uygun konforlu ve güvenli binalara sahip olabiliriz." dedi.


Geri Dön