14 / 05 / 2024

Türkiye - İran sınırında 5.3 büyüklüğünde deprem oldu! Deprem Van'da da hissedildi! 

Türkiye - İran sınırında 5.3 büyüklüğünde deprem oldu! Deprem Van'da da hissedildi! 

İran'ın Hoy kentinde saat 14:47'de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği açıklandı. Deprem Van'da da hissedildi! İşte ayrıntılar...



AFAD tarafgından yapılan açıklamada, Bolu'da saat 13.55'te meydana gelen depremin büyüklüğü 4.8, derinliği ise 8.13 kilometre olarak belirtildi. 

Kandilli Rasathanesi ise Bolu'da meydana gelen depremin merkez üssünü Kızılağıl şeklinde açıklarken, verilere göre büyüklük 4.7, derinlik ise 9.6 kilometre şeklinde belirlendi. 

Türkiye - İran sınırında 5.3 büyüklüğünde deprem oldu! Deprem Van da da hissedildi! 

Bolu'da meydana gelen deprem de İstanbul başta olmak üzere Sakarya ve  Ankara  gibi çevre şehirlerden hissedildi. 

CNN TÜRK deprem danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy depremle ilgili açıklamalarda bulundu ve bu depremin izlenmesi gerektiğine dikkat çekti. 

CNN Türk'ün aktardığına göre; Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Bolu'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depreme ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Düzce depreminin doğu ucunda olan bir deprem bunu izlememiz gerekiyor, izlenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. 

"Büyük deprem olmadan öncü depremi bilme şansımız yok, olduğu yer açısından bir değerlendirme yaptığımızda 4,7 Bolu tarafında, ama 4,6 ve 4,5 gibi depremler çok oldu yıllar içerisinde aynı bölgede o zamanda söyledik aynı şeyleri" ifadelerine yer veren Şükrü Ersoy, şu an için Düzce depreminin bittiği doğu kesimindeki fayda bir gerilim olduğunun görüldüğüne vurgu yaptı. 

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı!

Japon deprem uzmanı Marmara'daki tehlikeli yerleri peş peşe açıkladı! Bu 4 yerde 7.5 büyüklüğünde deprem olabilir! 


Geri Dön