30 / 04 / 2024

Türkiye İran´daki konut projelerinde yer almak istiyor

Türkiye İran´daki konut projelerinde yer almak istiyor

İran´daki konut yapım projelerinde yer almak istediklerini belirten Demir, Türk inşaat sektörünün bu projelere ilgi duyduğunu ifade etti



Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türkiye ve İran arasında inşaat sektöründe de işbirliği yapılabileceğini ve ortak projeler üzerinde çalışılabileceğini söyledi.
        
Bakan Demir, temaslarda bulunmak üzere geldiği Tahran´da İran Bayındırlık ve İskan Bakanı Ali Nikzad ile görüştü.
        
Ziyaretin davet üzerine gerçekleştiğini belirten Demir, İranlı Bakan ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, iki ülkenin tarihi ve ortak kültürel değerlere sahip olduğunu bildirdi.
        
İran´da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Demir, ikili ilişkilerin geliştirilmesi için karşılıklı ziyaretlerin düzenli olarak yapılmasının önemine işaret etti.
        
Bakan Demir, Türkiye´nin son birkaç yılda inşaat sektöründe de büyük projelere imza attığını belirtti ve bu alandaki tecrübelerini İran ile paylaşmak istediklerini kaydetti.
        
Türkiye´nin müteahhitlik alanında Çin´den sonra dünyada ikinci sırada yer aldığını ifade eden Demir, havayolları, limanlar, tüneller, köprüler gibi büyük projelerin başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.
        
İran´daki konut yapım projelerinde yer almak istediklerini belirten Demir, Türk inşaat sektörünün bu projelere ilgi duyduğunu ifade etti.
        
Bakan Demir, Türk inşaat firmalarının İran´daki konut ve inşaat alanında daha fazla yer almasını arzu ettiklerini bildirdi.
        
Türkiye ve İran´ın inşaat alanında işbirliğine gitmesinin diğer alanlardaki işbirliğini de olumlu etkileyeceğini kaydeden Bakan Demir, iki ülkenin ortak projeler üzerinde çalışabileceğini söyledi.
        
Bakan Demir, iki ülke heyetleri arasındaki görüşmeler sonunda inşaat alanında ikili ilişkileri geliştirmeyi öngören bir mutabakat zaptı imzalamayı umduklarını da ifade etti.
        
İranlı Bakan Nikzad, Demir ve beraberindeki heyeti İran´da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında ortak kültürel değerlere sahip iki ülkenin dost ve kardeş olduğunu söyledi.
        
Türkiye´nin inşaat sektöründeki tecrübe ve birikimlerinden yararlanmak istediklerini belirten Nikzad, iki ülke firmalarının ortak faaliyette bulunabileceklerini bildirdi.
        
Türkiye ile inşaat alanında da ilişki ve işbirliğini geliştirmek istediklerini kaydeden Bakan Nikzad, Türkiye´nin başarısı ve kalkınmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.
        
Konuşmalarının ardından Demir ve Nikzad başkanlıklarındaki heyetler arası görüşmelere devam edildi.
AA

Basında yer alan diğer haberler:

Türkiye İran´daki konut projelerinde yer almak istiyor
Son dönemde İran ile yapılan karşılıklı iyi niyet gösterileri, meyvelerini vermeye başladı. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türk inşaatçıların bu ülkedeki projelerde yer almak istediklerini açıkladı.

Bakan Demir, temaslarda bulunmak üzere geldiği Tahran´da İran Bayındırlık ve İskan Bakanı Ali Nikzad ile görüştü. Ziyaretin davet üzerine gerçekleştiğini belirten Demir, İranlı Bakan ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, iki ülkenin tarihi ve ortak kültürel değerlere sahip olduğunu bildirdi.
        
Türkiye´nin son birkaç yıl içinde inşaat sektörünün Türkiye´de olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinde büyük projelere imza attığını belirten Bakan Mustafa Demir, bu alandaki tecrübelerini İran ile paylaşmak istediklerini kaydetti. Türkiye´nin müteahhitlik alanında Çin´den sonra dünyada ikinci sırada yer aldığını ifade eden Demir, "Havalimanı, liman, tünel, ve köprü gibi büyük projeleri Türk taahhüt firmaları büyük bir başarı ile yerine getiriyor. İran´daki konut yapım projelerinde de firmalarımız yer alabilir. Türkiye ve İran´ın inşaat alanında işbirliğine gitmesinin diğer alanlardaki işbirliğini de olumlu etkileyeceği kanaatindeyim" şeklinde konuştu. 

İranlı Bakan Nikzad, ise Türkiye´nin inşaat sektöründeki tecrübe ve birikimlerinden yararlanmak istediklerini belirterek Nikzad, iki ülke firmalarının ortak faaliyette bulunabileceklerini bildirdi. Türkiye ile inşaat alanında da ilişki ve işbirliğini geliştirmek istediklerini kaydeden Bakan Nikzad, Türkiye´nin başarısı ve kalkınmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.
Milliyet


Geri Dön