28 / 04 / 2024

Türkiye 'nin ilk Curling salonu Erzurum 'da açıldı!

Türkiye 'nin ilk Curling salonu Erzurum 'da açıldı!

Erzurum"da buzda satranç olarak nitelendirilen Türkiye"nin ilk Curling salonu, belediye hizmetlerinin bile doğru dürüst gitmediği gecekondu semtine yapıldı



Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için buzda satranç olarak nitelendirilen Türkiye"nin ilk Curling (Körling) Salonu, gecekondu semtlerinden biri olan Mecidiye Mahallesi"nde 9 milyon lira harcanarak yaptırıldı.
Yabancı sporcuların gecekonduların bulunduğu sokaklarından geçmemesi için salonuna 5 kilometre uzunluğunda yeni bir yol yaptırıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih çintimar, salonun bulunduğu yerde kentsel dönüşüm uygulanacağını söyledi.   Vatandaşlardan Metin Karakaya, bu evlerin kötü bir görüntü oluşturduğunu söyledi. Karakaya, œYabancı misafirler gelince evlerin üzerini billboardlarla mı kapatacağız Bu mahallede çöp kutusu bulamazsınız. çöp arabası bu mahalleye uğramaz dedi.
Mahalle Muhtarı Resul Kara ise œSalon sayesinde belediye hizmetlerinden daha çok yararlanacağımızı düşünüyoruz. Salonun gelişi ile birlikte mahallemizde güzel şeylerin olacağı ümidi içindeyiz diye konuştu.
Milliyet


Geri Dön