27 / 04 / 2024

Türkiye-Rusya Yatırım Fonu'ndan projelere 1 milyar dolar!

Türkiye-Rusya Yatırım Fonu'ndan projelere 1 milyar dolar!

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Üst Yöneticisi Dmitriev, " Türkiye-Rusya Yatırım Fonu'nun amacı ikili ekonomik bağları güçlendirmek ve iki ülke arasındaki yatırım akışını artırmak." açıklamasında buldunu...



Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Üst Yöneticisi Kirill Dmitriev, Anadolu Ajansı muhabirlerinden Muhammed Ali Gürtaş'ın sorularını yanıtladı. Dmitriev, varlık fonları ve RDIF faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dmitriev, "Varlık fonları, gelecek vadeden şirketlere, başlıca altyapı projelerine ve sosyal girişimlere yatırım yaparak ekonomiler üzerindeki pozitif etkisini hem yerel hem de küresel çapta sürdürebilir. Ayrıca ekonomik bağlar devletler arasında politik ilişkiler kurmaya ya da mevcut ilişkileri daha ileri seviyeye taşımaya yardımcı olurken varlık fonları bir çeşit finansal diplomat gibi hareket ederek karşılıklı iş birliğini yoğunlaştırıyor" dedi. 

Dmitriev, Türk şirketleriyle de müşterek projeler geliştirdiklerini ve birlikte çalışmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Dmitriev sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Muazzam bir tecrübeye, uzmanlığa ve mühendislik bilgisine sahip olan Rönesans Holding ile Rusya'da yapılacak sağlık, inşaat, gayrimenkul ve altyapı projelerini kapsayan 400 milyon dolarlık ortak yatırım anlaşmasını imzalayalı yaklaşık dört yıl oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ay başında Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında iş birliği fırsatlarını değerlendirmeye devam ettik. Örneğin RDIF ile önde gelen bir başka Türk inşaat şirketi MAKYOL söz konusu ziyaret sırasında yol yapımını da kapsayan altyapı projelerine birlikte yatırım yapacakları bir ortaklık kurmak için anlaştı"


Geri Dön