28 / 04 / 2024

Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin TL'ye satıldı!

Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin TL'ye satıldı!

Bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bursa Karacabey'de yer alan Türkiye Şeker Fabrikası'na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin Türk Lirası'na satıldı.



Bursa’nın Karacabey ilçesinde yer alan ve mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz ve üzerinde bulunan yapıların 58 milyon 500 Türk Lirası'na satılmasına ilişkin Özelleştirme Dairesi Başkanlığı ile ilgili karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

8 BİN 556 METREKARE 

Bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Özelleştirme Dairesi Başkanlığı ile ilgili karara göre; mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikası’na ait Bursa Karacabey'de toplam 8 bin 556 metrekare yüz ölçüme sahip taşınmaz ve üzerindeki yapılar 58 milyon 500 Türk Lirası bedel ile Coşkun Örs Yemek, Gıda, Hayvancılık, Turizm ve Otelcilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne satıldı.

Söz konusu kararın 4046 sayılı Kanunun 3. ve geçici 29. maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8. Maddesi gereğince alındığı kaydedildi.

Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin TL ye satıldı!

HAZİNEYE 346 MİLYON DOLAR AKTARILDI


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, geçen sene toplamda 51 özelleştirmenin ihalesini gerçekleştirirken söz konusu bu uygulamalardan yaklaşık olarak 181 milyon dolar gelir elde etti. Açıklanan rakamlara göre geçmiş sene taksitleriyle beraber özelleştirmeden 2023 yılında sağlanmış olan gelir de 440 milyon dolara kadar ulaştı. Hazineye yapılan transfer tutarı da yine söz konusu bu dönemde 346 milyon dolar olarak açıklandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından geçtiğimiz yıl olduğu gibi gelecek dönemde de etkin bir piyasa mekanizması oluşturma hedefi doğrultusunda özelleştirme uygulamaları devam edecek.

Paylaşılan detaylara göre bu kapsamda, TEİAŞ'ın halka arzına ilişkin olarak hazırlık çalışmaları devam ederken ayrıca bunun dışında Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için de 2024'ün 2. çeyreğinde yeniden ihaleye çıkılması planlanıyor. Tüm bunlar dışında Tekirdağ Çeşmeli Limanı'nın özelleştirilmesine ilişkin işlemlerin bu sene tamamlanması planlanırken ayrıca bir de Çanakkale Gökçeada Kuzu Limanı ve Çanakkale Kabatepe Limanı'nın özelleştirilmesine yönelik hazırlık çalışmaları da devam ediyor.

 

Başvurana 15 bin 880 TL veriliyor! Şubat'ta 2,4 milyar TL ödendi: Hemen şartlara bakın!

İstanbul'da temel gıdaya yüzde 25 indirim geldi! Ramazan ayı boyunca geçerli olacak!

İnşaat maliyetleri yeni yıla da artışla başladı! 1 yıllık artış yüzde 67,87 oldu!


Geri Dön