29 / 04 / 2024

İstanbul'da temel gıdaya yüzde 25 indirim geldi! Ramazan ayı boyunca geçerli olacak!

İstanbul'da temel gıdaya yüzde 25 indirim geldi! Ramazan ayı boyunca geçerli olacak!

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği Faruk Güzeldere yaptığı açıklamada İstanbul PERDER üyesi marketlerde, temel gıda ürünleri öncelikli olacak şekilde ramazan ayı boyunca yüzlerce üründe yüzde 25'e ulaşan indirim yapacaklarını müjdeledi.



İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği Faruk Güzeldere yaptığı  son dakika açıklamasında İstanbul PERDER üyesi marketlerde, temel gıda ürünleri öncelikli olacak şekilde ramazan ayı boyunca yüzlerce üründe yüzde 25'e ulaşan indirim yapacaklarını müjdeledi.

İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, dernek olarak, 57 üye marketi, 2 bin 500'e yakın şubesi ve yaklaşık olarak 40 bin civarı çalışanıyla mega kent İstanbul'da tüm hanelere temas ettiklerini dile getirerek, başlatmış oldukları kampanyalarla tüketiciyi fiyat artışlarına karşı korumaya çalıştıklarını kaydetti.

Faruk Güzeldere açıklamasında Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) çatısı altında faaliyetlerine devam ettiklerine değinerek, federasyonun ramazan ayı boyunca yüzlerce üründe fiyat sabitleme ve indirim kampanyası başlattığını anımsattı.

Açıklamasında İstanbul PERDER olarak Türkiye Perakendeciler Federasyonu'nun "fiyat sabitleme ve indirim" kampanyasına tam destek verdiklerine değinen İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere temel gıda maddeleri öncelikli olacak şekilde yüzlerce üründe ramazan ayının sonuna kadar İstanbul PERDER üyesi marketlerde yüzde 25'e kadar indirim yapacaklarını müjdeledi.

Faruk Güzeldere, ayrıca açılamasında Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yaptıkları protokolle ramazan boyunca dana kıymanın kilogram fiyatını 314 TL'den, dana kuşbaşının kilogram fiyatını da 344 TL'den satışa sunmayı sürdürdüklerini kaydetti.

İstanbul da temel gıdaya yüzde 25 indirim geldi! Ramazan ayı boyunca geçerli olacak!

STOK SORUNU YOK 

Faruk Güzeldere yaptığı açıklamada enflasyonla mücadelenin sadece marketlerin başlatmış olduğu indirimlerle sağlanamadığına değinerek, söz konusu ürünlerin satış fiyatlarının zincirin son halkası olan perakendeciler tarafından belirlenmediğini dile getirdi.

Açıklamasında ürün fiyatlarının üreticiden lojistiğe kadar pek çok faktöre bağlı olduğuna değinen Faruk Güzeldere, şunları söyledi: "Bu nedenle tüketicilerin enflasyon karşısında dirençli kalabilmesine katkı sağlamak amacıyla tüm ülke olarak topyekun mücadele etmemiz gerekiyor. Biz yerel market zincirleri olarak üzerimize düşenleri yapmaya, vatandaşların bütçelerini destekleyecek çalışmalar yapmayı sürdüreceğiz. Söz konusu bu çalışmaları daha da anlamlı kılmak için tüm sektörlerden aynı özveriyi de bekliyoruz. Özellikle üretici ve tedarikçi firmaların ramazan ayının sonuna kadar zamlı ürün listelerine geçmemeleri gerekiyor"

Başlatılan bu kampanya kapsamındaki ürünlerde stok sorunu olmadığına da değinen Faruk Güzeldere, tüketicilerin kampanyayı geçici görerek, arz talep dengesini bozacak biçimde bütçelerini zorlamamaları gerektiğine değindi. Güzeldere konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Zira indirim ve fiyat sabitlemesine gitmiş olduğumuz bu ürünlerde stok sorunumuz olmadığı için tüketiciler de gönül rahatlığıyla ihtiyaç duyduğu her gün alışverişlerini yapabilir. Yeniden bulamam düşüncesi ile toplu alışveriş yaparak kendilerini de zor duruma düşürmesinler. Nitekim kampanyalarımız her gün sürecek olup müşterilerimiz kampanyalı ürün fiyatlarını da her gün raflarda görecekler." dedi.

 

1986-2023 döneminde yapılan özelleştirmelerden 71,5 milyar dolar gelir sağlandı!

TOKİ Nisan 2024 kampanyalarını tek tek duyurdu! Hiç evi olmayana 4 şehirde 1.231 yeni konut müjdesi!

İnşaat maliyetleri yeni yıla da artışla başladı! 1 yıllık artış yüzde 67,87 oldu!


Geri Dön