27 / 04 / 2024

Türkiye Varlık Fonu petrokimya tesisi kuracak!

Türkiye Varlık Fonu petrokimya tesisi kuracak!

22. Dünya Petrol Kongresi'nde "Gelecek için Yatırım" oturumunda konuşma yapan TVF Genel Müdürü Bostan yeni nesil petrokimya tesisi kuracaklarını açıkladı.



İstanbul'da ilk kez düzenlenen 22. Dünya Petrol Kongresi devam ediyor. Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Mehmet Bostan, ‘Gelecek için Yatırım’ başlıklı oturumda konuşma yaptı. Mehmet Bostan konuşmasında yeni nesil petrokimya tesisi kuracaklarını açıkladı. Yeni tesis Doğu illerinden birinde inşa edilecek. 


Mehmet Bostan, kongre başlığı altında kendilerini ilgilendiren iki konu bulunduğunu, bunlardan bir tanesinin Türkiye’nin bölgede bir enerji merkezi (hub) niteliği taşıması, diğerinin ise ülkenin uzun dönemli enerji planları olduğunu söyledi.


Bostan, “Bu konuda somut bir adım atmak üzereyiz. Dünyanın önde gelen büyük varlık fonlarından biriyle yeni nesil petrokimya tesisi kurma projemiz var. Bununla ilgili imza aşamasına geldik. Bunun sağlayacağı avantajlar, Türkiye’nin dış ticaret açığının azaltılması. Katma değerli üretimin sağlanarak ihracata katkı ve istihdam gibi diğer konularda da avantajlar sağlayacak”  şeklinde konuştu. 


Star


Geri Dön