02 / 05 / 2024

Türkiye-Yunanistan sınırına 12.5 kilometre tel çekilecek!

Türkiye-Yunanistan sınırına 12.5 kilometre tel çekilecek!

Yunanistan, kaçak geçişlere karşı Türkiye ile arasındaki kara sınırının 12.5 kilometrelik bölümüne tel çit çekmeye hazırlanıyor




Topraklarında 300 bin kaçak göçmenin yaşadığı belirtilen Yunanistan, Türkiye ile kara sınırına dikenli tel çekmeye hazırlanıyor. Afganistan, Irak, Pakistan, Burma başta olmak üzere 20"nin üzerinde ülkeden Türkiye"ye girenlerin, daha sonra Avrupa ülkelerine geçtiği Türk-Yunan sınırı, Yunanistan"ın gündeminden inmiyor. Yunanistan, AB ülkeleri ve Türk-Yunan sınırından kaçakların geçiş noktalarında etkin sonuç alamayınca, 4 ay önce bölgede Avrupa Birliği desteği ile Avrupa Dış Sınırlar Ajansı (FRONTEX) görevlileri işbaşı yapmıştı.

FORENTEX yetmedi

FORENTEX görevlilerinin denetiminden de etkin sonuç alınmadığını düşünen Yunanistan, bu kez Türkiye ile arasındaki 12.5 kilometrelik kara sınırı bölümüne özel tel çit çekmeye karar verdi.

Yunanistan Kamu Düzeninden Sorumlu Devlet Bakanı Hristos Papucis, her gün 200-250 kaçağın ülkelerine girdiğini vurgulayarak Meriç Nehri"nin iki ülke arasında sınırı oluşturmadığı 12.5 kilometrelik kara bölümüne yakında tel çitler çekileceğini açıkladı. Pazarkule Gümrük Kapısı"nın bulunduğu Kastanes"ten başlayacak tel örgüler, Oristiada ile Dimetoka bölgesine kadar devam edecek. Meriç Nehri"nin iki ülke arasında sınırı oluşturduğu 200 kilometrelik bölüme ise nehrin zaman zaman taşması ve akıntıların değişmesi nedeniyle tel örgü çekilmesi düşünülmüyor.
Radikal    


Geri Dön