29 / 04 / 2024

Türkiye Yunanlı zenginlerin ilgi odağı oldu!

Türkiye Yunanlı zenginlerin ilgi odağı oldu!

Yunanlılar'dan Türkiye'ye büyük yatırımTürkiye Yunanlı zenginlerin de ilgi odağı oldu...



Bugüne kadar daha çok İspanya, Singapur ve Hong Kong gibi ülkelerde gayrimenkul yatırımı gerçekleştiren Yunanlı zenginler, ülkelerinde yaşanan ekonomik krizin ardından rotasını güvenli liman olarak gördüğü Türkiye’ye çevirdi. Türkiye’de gayrimenkul alımlarını hızlandıran Yunanlı zengin yatırımcılar, İstanbul ve güney sahillerinde gayrimenkul almaya başladı.

Hem konut hem ofis aldılar

Triangle Group’un kurucusu ve CEO’su Metin Güvener, “Türkiye gayrimenkul sektörü açısından yıldızı parlayan bir ülke. Birçok kişi Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmak istiyor. Bundan 1,5 yıl öncesine kadar Türkiye’ye gayrimenkul yatırımı yapan yabancılar arasında yüzdelik dilime dahi giremeyen Yunanistan, bugün gayrimenkul alımını hızlandırdı. Kısa sürede yüzde 1’lik dilime yerleşti. Üstelik alımlar giderek artıyor” bilgisini verdi. Türkiye’de gayrimenkul alan yabancıların yüzde 55’lik dilimini İngilizler, yüzde 30’luk dilimini Almanlar oluşturuyor. Yüzde 24’lük dilim içinde İspanya, İtalya gibi ülkeler yer alıyor.

Alanya da ilgi görüyor

Alınan gayrimenkullerin çoğunluğunu konut oluştururken, İstanbul’da ofis yatırımları da dikkat çekti. Yunanlı zenginlerin güney sahillerinde tercih ettiği il ise diğer yabancı yatırımcılar gibi Alanya oldu.

İstanbul’da arazi bakıyorlar

Gayrimenkul yatırımcılarına gerek Türkiye’de gerekse yurtdışında danışmanlık yapan Metin Güvener, son yıllarda zengin yabancı yatırımcıların İstanbul’a ilgisinin arttığını da dile getirdi. Bir dönem Kavacık bölgesi ile yakından ilgilendiklerini belirten Güvener, şu an yine yabancı yatırımcılar için İstanbul’da yatırım fırsatlarını ortaya koymak adına bölgesel bir çalışma yaptıklarını, potansiyeli olan bölgelerde dünyanın her yerinden Türkiye ile ilgilenen yabancılar için yatırım fırsatlarını raporlayacaklarını söyledi.

Kurulan şirket sayısı 250

Yunanlı yatırımcılar Türkiye’yi krizde sığınacak liman olarak görürken şirketlerini de Türkiye’ye taşımaya başladı. Yunan-Türk İş Konseyi verilerine göre son iki yılda Türkiye’de şirket kuran Yunanlı firma sayısı 250’ye ulaştı. 2 yıl içinde bu rakamın 2’ye katlanması bekleniyor.

Emine Açar/Bugün

 


Geri Dön