28 / 04 / 2024

Türkiye’de 2030 yılına kadar 2,5 milyon elektrikli araç daha yollarda olacak!

Türkiye’de 2030 yılına kadar 2,5 milyon elektrikli araç daha yollarda olacak!

Uluslararası Enerji Ajansı’na göre şu an dünyada 26 milyondan fazla elektrikli araç yollarda. Türkiye’de de TÜİK’in Ocak 2023 verilerine göre 14 bin 552 araç var ve dünya genelindeki artış göz önüne alındığında 2030 yılında 32,5 milyon elektrikli aracın trafiğe çıkması bekleniyor.



Uluslararası Enerji Ajansı’na göre dünyada şu an için 26 milyondan fazla elektrikli araç yollarda. Merakla beklenen Research and Markets verilerine göre de elektrikli araç sayısı, 2030 yılına kadar yıllık oranıyla 80,7 milyona çıkacak. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, 2030 yılına kadar tüm yeni araç satışlarının yüzde 100 elektrikli araçlardan oluşması yönünde bir strateji benimseyen ülkemizde de 2030 yılında toplamda 2,5 milyon elektrikli aracın trafiğe çıkması bekleniyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, bina, elektrik ve dijital altyapıları için ürün ve sistemler konusunda uzman Legrand Grup Türkiye, sayısı her geçen gün artış gösteren elektrikli araçların güvenli ve hızlı şarj teknolojisi ile buluşması için geliştirmiş odluğu Elektrikli Araç Şarj İstasyonu ile araç sahiplerinin hayatlarını kolaylaştırmayı sürdürüyor.

Türkiye’de 2030 yılına kadar 2,5 milyon elektrikli araç daha yollarda olacak!

AC-DC ŞARJ SEÇENEKLERİ

 
Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Legrand elektrikli araç şarj istasyonları, plastik ya da metal istasyon opsiyonları ile geniş ürün seçeneği, kullanıcı dostu ve kolay kullanım avantajı sunuyor. Ayrıca AC tipte plastik ve metal seçenekleriyle 22kW'a kadar kablolu ya da kablosuz şarj istasyonu çözümleri bulunuyor. Ayrıca dahili Bluetooth bağlantısı ve opsiyonel şekilde de tercih edilebilen haberleşme kiti ile lokal ya da uzaktan elektrikli araç şarj istasyonlarınızı da kolaylıkla kontrol etmeniz mümkün.

Yine paylaşılan detaylara göre, 2021'de Hollanda merkezli Ecotap firmasının Legrand bünyesine katılmasıyla DC tip elektrikli araç şarj istasyonlarında ise 180kW’a kadar DC tip hızlı şarj elektrikli araç şarj istasyonları çözümlerini de sunuyor.

Verilen bilgiye göre, elektrikli araçlarınızın şarj işlemini güven içinde yapabilmeniz için Legrand elektrikli araç şarj istasyonlarında 6mA DC kaçak akım koruma standart olarak belirtiliyor. Yetkisiz olan kişilerin kullanımını engellemek amacıyla isteğe bağlı olarak elektrikli şarj istasyonlarına RFID okuyucu da takılabilir. RFID okuyucu sayesinde istasyonların kartlı kontrolü de sağlamak mümkün.
 
Ayrıca güvenli ve hızlı şarj teknolojisiyle ihtiyacınız olan her yerde tüm elektrikli araçların sorunu haline gelen şarj problemini ortadan da kaldıran Legrand Grup Türkiye, ihtiyacınızın olduğu her yerde kullanabileceğiniz elektrikli araç şarj istasyonu çözümleriyle yaşam alanlarınızla kolaylık ve pratikliği de buluşturuyor.

Yerli otomobil TOGG tarih yazıyor! 3 bin 400 satış adediyle zirvede!

Elektrikli araba almak isteyenler dikkat! Opel Mokka-e'ye bu ay tek kuruş zam gelmedi! 

Tamamen elektrikli BMW İ4’ün yeni fiyatını duyanlar resmen neye uğradığını şaşıracak!


Geri Dön