Kentsel Dönüşüm

Türkiye'de 3 milyon 200 bin konut dönüştü!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye'de 3 milyon 200 bin konutun dönüşümünün sağlandığı açıklandı.Verilen bilgilere göre, toplamda 6

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye'de 3 milyon 200 bin konutun dönüşümünün sağlandığı belirtildi. Verilen bilgilere göre, toplamda 6.6 milyon ev ve iş yerinin denetiminin sağlandığı, 24 milyon vatandaşın depreme dayanıklı konutlarda oturduğu açıklandı. 

Yine verilen bilgilere göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının ise 26 bin adet sosyal donatısıyla beraber toplamda 1 milyon 180 bin konut ürettiği ve yapı stoğunu güçlendirdiği bildirildi. Yalnızca 2022 yılında 19 bin riskli yapının yıkıldığı, 164 bin bağımsız birim yapıldığı belirtildi. Türkiye genelinde toplamda 250 bin konutun dönüşümünün sürdüğü de kaydedildi.

Sabah'tan Harun Sekmen'in haberine göre, Türkiye'de kentsel dönüşüm kapsamında toplamda 3 milyon 200 bin konutun dönüşümünün sağlandığı, yalnızca Toplu Konut İdaresi Başkanlığı  eliyle 1 milyon 180 bin kontun üretildiği ve 250 bin konutun dönüşümünün devam ettiği öğrenildi.

2022 yılı içerisinde 19 bin riskli binanın yıkıldığı ve 164 bin bağımsız birimin yapıldığı belirtildi.

6.6 MİLYON YAPININ DENETİMİ SAĞLANDI

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm noktasında önemli bir mücadele veriyor. Verilen bilgilere göre, bugüne kadar toplamda 3 milyon 200 bin konutun kentsel dönüşümü sağlandı ve vatandaşlar güvenli evlerinde  oturmaya başladı.

6.6 milyon ev ve iş yerinin de yapı kontrol denetimleri sağlandı. Böylelikle toplamda 24 milyon vatandaşımız depreme dayanıklı konutlarında ikamet etmeye başladı.

HIZLI BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Türkiye'nin yapı stoğu da TOKİ vasıtasıyla hem yenilendi hem güçlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ 1 milyon 180 bin konut üretti. Bu konutların 26 bin adeti sosyal donatısıyla birlikte inşa edildi. Son dönemlerde ise kentsel dönüşüm büyük bir ivme kazandı. Yalnızca 2022 yılında 19 bin adet riskli bina yıkıldı. Toplamda 164 bin bağımsız birim ise yapılarak stoklar güçlendirildi.

1.1 MİLYON KONUT DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2035 yılına kadar 1.1 milyon konutu dönüştürmeyi hedefliyor. Yine ayrıca bakanlık, bu sürece kadar kentsel dönüşüme girmeyen hiçbir konut ve bağımsız birim bırakmamak için hummalı bir çalışma da yürütüyor.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!

Bilirkişiler tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde ağır hasar gören konut sayısı 507 bin!

Fahiş kira fiyatlarına rekor ceza! Kiracılar rahat bir nefes alacak!