Otomobil

Türkiye’de asgari ücretli brüt maaşının tamamı ile 84,6 ay çalışarak araba alabiliyor: Almanya'da bu rakam 15,4 ay!

Otomobil sahibi olmak isteyen tüketiciler, fiyatların çok yüksek olduğunu sık sık dile getirirken; otomobil almak için yapılan Almanya ve Türkiye kıyaslaması gündem oldu. Türkiye’de bir asgari ücretli brüt maaşının tamamı ile 84,6 ay çalışarak otomobil alırken, Almanya'da bu rakam 15,4 ay oldu.

Sıfır araç fiyatlarında uzun zamandır yaşanan artışlar, araba sahibi olmayı da zorlaştırdı. Temmuz ayı ile beraber otomobil piyasası hareketlendi. Açıklanan Avrupa Mutabakatı'na göre, 31 Ağustos 2024'ten itibaren sıfır kilometre araçlarda güvenlik tedbiri ve teknolojisi olmayan otomobiller artık Türkiye'de satılamayacak. Bu gelişme markaların, sıfır araçlarda kampanyaları peş peşe açıklamasına neden oldu. 

Ancak, bu kampanyalara rağmen otomobil sahibi olmak kolaylaşmış durumda değil. Tüketiciler, fiyatların çok yüksek olduğunu sık sık dile getiriyor. 

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, https://x.com/ozanbingoll resmi X sosyal medya hesabından asgari ücret ve otomobil fiyatları ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Ozan Bingöl, söz konusu paylaşımında "Almanya’da üretilen bir otomobil için;
-Türkiye’de bir asgari ücretli brüt maaşının tamamı ile 84,6 ay çalışarak alabiliyor. Bunun da 45,6 ayı bu otomobilin vergisine gidiyor!
-Almanya’da bir asgari ücretli aynı arabayı brüt maaşının tamamı ile 15,4 ayda alabiliyor. Onun da sadece 2,4 ayı vergisine gidiyor!
" ifadelerine yer verdi. 

Peki vatandaşlar otomobil fiyatları ve asgari ücret ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Japon uzman Yoshinori Moriwaki'den bu şehirler için yeni uyarı: 7,5 büyüklüğünde deprem olabilir!

Ali Ağaoğlu’nun Muğla'daki projesi, Milas Kuş Cenneti'ni tehdit mi ediyor?

Olası İstanbul depreminde en riskli yerler E-5'in altında, deniz bakan taraflar!