03 / 05 / 2024

Türkiye'de bir ilk: Elazığ'da yeni yaşam alanı kuruluyor!

Türkiye'de bir ilk: Elazığ'da yeni yaşam alanı kuruluyor!

Türkiye’de ilk kez üniversite, özel sektör, sivil toplum ve yerel yönetim bir araya gelerek, 6.8’lik depremin yıktığı Elazığ için ‘Umut-Elazığ’ adlı örnek bir proje hazırladı. Belediyenin tahsis ettiği 600 dönüm arazide eğitim, konut, sağlık, ticaret gibi 750 farklı yapı dizayn edildi.



Türkiye’de ilk kez üniversite, özel sektör, sivil toplum ve yerel yönetim bir araya gelerek, 6.8’lik depremin yıktığı Elazığ için ‘Umut-Elazığ’ adlı örnek bir proje hazırladı.

Özel sektör, sivil toplum ve yerel yönetim bir araya gelerek ‘Umut-Elazığ' projesini hazırladı. Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre; Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ece Ceylan Baba ve dünyaca ünlü Mimar Emre Arolat'ın öncülük ettiği projede Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile 18 öğrenci katıldı. Belediyenin tahsis ettiği 600 dönüm arazide eğitim, konut, sağlık, ticaret gibi 750 farklı yapı dizayn edildi.

Türkiye de bir ilk: Elazığ da yeni yaşam alanı kuruluyor!

TÜRKİYE'DE İLK OLACAK

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ece Ceylan Baba, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye'de bir ilk olan projeyi tamamen öğrencilerimiz tasarladı. Ekonomik olarak kendi kendine yetecek bir yaşam alanı kurulu­yor. Doğayla iç içe, kentsel tarım yapılacak. Düşey tarım modülleri ile toprak işgal edilme­den, her üniteye ayrı tarım alanı kurulacak. Sebze-meyve yetişti­rilip, geliriyle depreme dayanıklı yeni yaşam alanları yapılacak.”

Elazığ'da depremzedeler için inşa edilen 167 konut için kuralar çekildi!


Geri Dön