28 / 04 / 2024

Türkiye'de buğday alım fiyatı beklenirken hükümetten son dakika sürpriz ihracat hamlesi! Düğmeye basıldı!

Türkiye'de buğday alım fiyatı beklenirken hükümetten son dakika sürpriz ihracat hamlesi! Düğmeye basıldı!

Türkiye'de buğday hasat sezonu açıldı. Çiftçiler Adana'da sezonun ilk ürününü almak için tarlalarına biçerdöverleri soktu. Ancak buğdayla ilgili bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. İşte detaylar...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tahminlerine göre, bu yıl tahıllar ve diğer bitkisel ürünler ile sebze üretimi gerileyecek. Tahıl üretiminde yüzde 15 azalma yaşanacak, arpada ise gerileme yüzde 30,7'ye ulaşacak. TÜİK'in açıkladığı veriler çiftçilerin bu sene artan mazot, tohum ve gübre fiyatları nedeniyle tarlaya yeteri kadar hububat ekmediğini gösteriyor. 

Çiftçiler Toprak Mahsülleri Ofisi'nin bu sene buğday alım fiyatını kaç liradan açacağını merak ederken hükümetten sürpriz bir ihracat adımı geldi. 

"TÜRKİYE ÜZERİNDEN KORİDOR AÇILACAK"

Ankara'nın, Ukrayna tahılının Türkiye üzerinden ihraç edilebilmesi için Moskova ve Kiev ile müzakereler halinde olduğu öğrenildi.

Amerikan Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Türk yetkili söz konusu girişimle ilgili olarak, "Türkiye, Ukrayna tahılının ihracatı için hem Rusya, hem de Ukrayna ile görüşüyor. Türkiye üzerinden açılacak bir koridorla bu tahılın hedeflenen pazarlara ulaşmasına yönelik bir talep var. Müzakereler devam ediyor" ifadesini kullandı.

Türkiye de buğday alım fiyatı beklenirken hükümetten son dakika sürpriz ihracat hamlesi! Düğmeye basıldı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön