27 / 04 / 2024

Türkiye'de en çok iş bulan meslekler belli oldu! Bakan Işıkhan açıkladı: 272 bin 419 işçi aranıyor!

Türkiye'de en çok iş bulan meslekler belli oldu! Bakan Işıkhan açıkladı: 272 bin 419 işçi aranıyor!

İŞKUR'un yayımladığı rapora göre, Türkiye genelinde en çok işçi arayan 3 sektör, en fazla işçi aranan 10 meslek bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan detayları paylaştı.  



İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) çeyrek Açık İş İstatistikleri Araştırmasını yayımladı. Söz konusu yapılan araştırmada 16 bin 778 işletmeyle iletişime geçildi. Araştırma kapsamında 272 bin 419 eleman ihtiyacı olduğu tespit edildi. 

İŞKUR eleman arayan iş yerlerinin listesini paylaştı. Bununla birlikte en çok işçi arayan sektörler ile en fazla işçiye ihtiyaç duyulan meslekler de açıklandı.  

Konuya ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, rapor değerlendirmesinde, "Vatandaşlarımızın istihdama katılımlarını kolaylaştırıcı adımlar atmaya devam ediyoruz" dedi.

İŞKUR'un "Açık İş İstatistikleri Araştırması üçüncü çeyrek raporu" için bir ve üzeri çalışanı olan 16 bin 778 işletmeyle iletişim kurularak 272 bin 419 açık iş (işveren tarafından talep edilen-ihtiyaç duyulan eleman) tespit edildi.

 Türkiye de en çok iş bulan meslekler belli oldu! Bakan Işıkhan açıkladı: 272 bin 419 işçi aranıyor!

EN FAZLA İŞÇİ TALEBİ HANGİ SEKTÖRÜNDEN YAPILDI?

Sabah'ın haberine göre, bu senenin  Ocak-Eylül döneminde 2 milyon 31 bin 30 işçi alımı için ilan paylaşıldı.

Sektörler itibarıyla en çok işçi ihtiyacı duyan sektör (864 bin 705) imalat sanayi oldu. En çok aranan personel ihtiyacı duyulan meslekler Turizm ve Otelcilik Elemanı, Özel Güvenlik Görevlisi (Silahsız) ve  Satış Danışmanı/Uzmanı oldu.

EN FAZLA İŞÇİ ARANAN 3 SEKTÖR, EN FAZLA İŞÇİ ARANAN MESLEKLER

İŞKUR aracılığıyla en çok işçi aranan 3 sektör dikkat çekti. Bu üç sektör sırasıyla imalat, Bilgi ve İletişim ve İnşaat oldu. 

En fazla aranan işçi alanı ise ;Özel güvenlik görevlisi (silahsız), Satış danışmanı, Konfeksiyon işçisi, Garson (servis elemanı), İnşaat işçisi, Makineci (dikiş), Düz dikiş makineci, Paketleme işçisi, Temizlik görevlisi ve  Alçı dekorasyoncu (kartonpiyerci) oldu.

 Türkiye de en çok iş bulan meslekler belli oldu! Bakan Işıkhan açıkladı: 272 bin 419 işçi aranıyor!

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, rapor hakkında yaptığı açıklamalarda  iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit ederek iş arayan kişilerin istihdama katılımlarını kolaylaştırıcı adımlar atmaya devam ettiklerine dikkat çekti.

En çok işçi talep eden sektörler ve en çok işçi aranan meslekleri belirlemek için İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması'nın 2023 senesinin üçüncü çeyrek sonuç raporu yayımlandığını açıklayan Bakan Işıkhan, " Araştırma kapsamında 1 ve üzeri çalışanı bulunan 16 bin 778 işletmeyle iletişime geçerek 272 bin 419 açık iş (işveren tarafından talep edilen-ihtiyaç duyulan eleman) tespit ettik.

Araştırma sonuçlarına ve açık iş imkanlarına aşağıda yer alan bağlantıları kullanarak ulaşabilirsiniz." diye belirtti.

Konut fiyatlarını kim yükseltiyor?

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor! Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak!


Geri Dön