Otomobil

Türkiye’de ilk kez satılık vasıta ilan sayısı 1 milyona yaklaştı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen otomobil fiyatlarında düşüş devam ederken, Türkiye’de ilk kez satılık vasıta ilan sayısı 1 milyona yaklaştı. 

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından sahibindencom’da yayınlanan ilanlardan hareketle hazırlanan ve 2. el otomobil piyasasının genel durumunu masaya yatıran ‘’Otomobil Piyasası Görünümü’’ raporunda şaşırtıcı sonuçlar yer almıştı.

Söz konusu rapora göre otomobil reel fiyatında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16,6 bir önceki aya göre de yüzde 5’lik bir düşüş göze çarparken ayrıca diğer yandan ortalama satılık otomobil cari fiyatının geçen yılın Şubat ayına göre yüzde 39,3 arttığı gözlemlenmişti. Raporda yer alan bilgilere göre Ocak'ta 860 bin 443 TL olan ortalama otomobil fiyatı Şubatta 855 bin 781 TL’ye gerilemişti.

Yaşanan bu durum da satılık ilanlara yansıdı. Türkiye’de ilk kez satılık vasıta ilan sayısı 1 milyona yaklaştı.

Şems Özkök X hesabı https://twitter.com/semsozkok üzerinden yaptığı paylaşımda devletin getirdiği yani önlemler ile stokçuların galericilerin fırsatçıların al satçıların adeta içinden geçtiğini belirtti.


Şems Özkök'ün paylaşımı şu şekilde:

Devlet getirdiği yani önlemler ile stokçuların galericilerin fırsatçıların al satçıların adeta içinden geçti. Bunlar iyi günler.

El altından para alan, aksesuar dayatmasıyla müşterilerden binlerce lira isteyen kan emici bayilere de önlem alınıyor. Az kaldı!

Defalarca “otomobilden yatırım aracı olmaz yapmayın etmeyin” dendi ama dinlemediler.

Piyasaya yeni giren araçları ve piyasadaki ikinci el araçları topladılar. Talebin karşılanmasını zorlaştırdılar. Halka zulmettiler, acımadılar. Arsalarını evlerini sattılar, altınlarını bozup ne kadar birikimleri varsa otomobile koydular. Şimdi ağlıyorlar. Halkı soymak cazip gelmişti çünkü.

Düşünebiliyor musunuz? Nalburundan, memurundan tutun kasabına kadar herkes araç alıp satmaya başlamıştı. Hepsi ters köşe oldu.

İkinci elde aylardır yaprak bile kıpırdamıyor. Sıfır araç satışları da düşüş eğilimine girdi. Bu daha başlangıç!

Elbetteki faizlerin yüksek olmasının etkisi de çok büyük. 

Devleti hafife aldılar. Bazıları hala nasıl bir çığın geldiğinin farkında değil.

Sıfır araç bolluğu tarihin en çok olduğu zamanlara gireceğiz. En fazla iki ay sonra bambaşka bir tablo ortaya çıkacak. Bekleyin görün!

Darısı gıda mafyasının ve emlak fırsatçılarının başına. Onlar da ayağını denk alırsa iyi olur!

Fikrim: Çok acil ihtiyaç olmadığı müddetçe kesinlikle ne sıfır ne de ikinci el araç almanızı tavsiye etmiyorum. En az iki ay bekleyin derim.

Özellikle  @ticaret ve  @omerbolatTR teşekkürler.

Söz konusu paylaşıma gelen yorumlar şu şekilde:

Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu! Kurban kesim bedeli belli oldu! İşte 2024 kurban kesim bedeli

Benzine de motorine de indirim geliyor! Fiyatlar tam bu kadar düşecek: Akaryakıt indirimi! 

Konut krizinde son nokta: Salonuna kurduğu çadırları kiralamaya başladı! İstediği rakam dudak uçuklattı