Kent Haberleri

Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var? Veriler şaşırttı!

Türkiye genelinde toplam 20 milyon 32 bin konut mevcut. Ancak bu konutların yalnızca yüzde 52.6’lık kısmının yani 10 milyon 544 bin 32 tanesinin zorunlu deprem sigortası olduğu belirlendi. Özellikle 1999'da yaşanan Marmara depreminin ardından bu gündem daha yakıcı hale gelse de meydana gelen süreçteki yetersiz hazırlık ve çalışmalar bu potasiyel probleme ilişkin kaygıların daha da büyümesini sağlıyor

Konut stokunda yaşanan problemler sebebiyle deprem, bugün Türkiye’nin en önemli ekonomik ve toplumsal gündemde ilk sıralara yerleşti. Özellikle 1999'da yaşanan Marmara depreminin ardından bu gündem daha yakıcı hale gelse de meydana gelen süreçteki yetersiz hazırlık ve çalışmalar bu potasiyel probleme ilişkin kaygıların daha da büyümesini sağlıyor. 

KAPSAM GENİŞLİYOR

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından açıklanan son istatistiklere göre, bugün Türkiye genelinde toplam 20 milyon 32 bin konut mevcut. Ancak bu konutların yalnızca yüzde 52.6’lık kısmının yani 10 milyon 544 bin 32 tanesinin zorunlu deprem sigortası olduğu belirlendi. 

DASK Koordinatörü Erdal Turgut, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Turgut, şöyle konuştu:

“Ülkemizin büyük çoğunluğunun deprem riski taşıdığı gerçek. En büyük hedefimiz yüzde 100 sigortalılık oranına ulaşmak. İkinci konu ise depreme karşı önlem alma ve sigortalılık bilincini artıracak çalışmalar yürütmek. Bu kapsamda örneğin sel başta olmak üzere diğer doğal afet türlerinin ek teminat olarak zorunlu depreme entegre edilmesi ile ilgili olarak da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” 

Zorunlu Deprem sigortası teminatları değişti!

Türkiye'de en yüksek DASK oranı hangi ilde?

Deprem sigortasında Marmara Bölgesi ilk sırada!