01 / 05 / 2024

Türkiye'de parke sektörü yıllık 1 milyar dolar ciroya ulaştı!

Türkiye'de parke sektörü yıllık 1 milyar dolar ciroya ulaştı!

Günümüzde dekorasyonun vazgeçilmez öğesi olarak inşaat ve yapı sektörünün en önemli tamamlayıcısı olan parke,  Türkiyede 2011 yılı içerisinde 70 milyon m2ye doğru gidiyor



Yaklaşık 25 yıldır dekoratif bir ürün olarak kullanılmaya başlanan lamine ve laminant parkeler, gelişen teknolojiye çabuk adapte olarak ve dekoratif anlamda fark yaratarak bugün, devasa bir sektöre dönüşmüş durumda. Günümüzde dekorasyonun vazgeçilmez öğesi olarak inşaat ve yapı sektörünün en önemli tamamlayıcısı olan parke,  Türkiyede 2011 yılı içerisinde 70 milyon m2ye doğru gidiyor. Bu rekor üretimin ekonomik getirisi ise yaklaşık 1 milyar dolar.

Dendro Parke Genel Müdür Yardımcısı Serdar Saylan, Son yıllarda inşaat sektörünün oldukça hareketli bir dönem geçirdiğini belirtirken  bu hareketlilik doğrultusunda gelen talebi karşılamak adına üretim kapasitelerini % 10 arttırdıklarını sözlerine ekliyor. Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz birçok yapı firmasıyla iş birliği halindeyiz diyerek sözlerine devam eden Saylan, Türkiye İş Bankasının birçok şubesini, Voyage ve Dedeman Otellerinin zeminlerini kapladıklarını da belirtiyor.

Dünyanın en önemli laminat parke üreticilerinden Kaindlın Türkiye distribütörü olduklarını da hatırlatan Saylan, Laminat parke alanında çığır açan teknikleri (Senkronize ve Endless Plank) kullanıcıyla ilk kez buluşturan parke üreticisi olan Kaindl, Mozart gibi bir sanat dehasının doğduğu ve en önemli eserlerini bestelediği Salzburgun neredeyse yarısını kaplayacak kadar büyük bir üretim tesisinde yılda 60 milyon m2 parke üretiyor. Bu kadar parke, 150.000 basketbol sahasını kapmaya yeter diyerek sözlerine devam eden Saylan, Kaindl her yeni serisinde döneme damgasını vuruyor, böylesine önemli bir firmanın distribütörü olduğumuz için memnunuz.

Artık yurt dışına açılma zamanı geldi
Ürünlerinin %99 unu yurt içi pazarına servis ettiklerini dile getiren Saylan, komşu ülkelerden ve Türki Cumhuriyetlerinden talep geldiğini, özellikle Irakta İnşaat faaliyetlerinin hız kazandığını, İranın da oldukça hareketli bir İnşaat sektörüne sahip olduğunu belirtiyor. Saylan, başlıca bu iki bölgeden ve Türki Cumhuriyetlerinden gelen talebi karşılamak adına çalışmalara başladıklarını, 2012nin ilk çeyreğinden itibaren bu konuda faaliyete geçeceklerini ve 2012 sonlarına doğru, Avrupa pazarına açılmayı hedeflediklerini sözlerine ekliyor.  Saylan, önümüzdeki yurt dışı fuarları için araştırmalar yapmaya başladıklarının altını çiziyor.

Beyaz, bu seneye damga vurmaya devam edecek
Bu sene en çok tercih edilen rengin her üründe olduğu gibi parkede de beyaz olduğunu belirten Saylan, özellikle meşe parkelerle mükemmel bir uyum yakalayan Beyaz, bu sene müthiş ilgi görüyor. Fark yaratan tasarımların markası olduklarını vurgulayan Saylan, beyazı bir çok farklı formda kullanıcıya sunuyoruz, özellikle eskitme beyaz modellerimiz bu seneye damgasını vurmaya devam ediyor diyerek sözlerini noktalıyor.

 


Geri Dön