Sektörel

Türkiye'de Suriyelilerin gayrimenkul satın almasını yasaklayan kanun hala geçerli mi? 

İş insanı, gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, sosyal medya hesabından "Türkiye'de Suriyelilerin gayrimenkul satın almasını yasaklayan kanun hala geçerli mi?" sorusunu yöneltti. İşte ayrıntılar... 

Son günlerde yabancıya konut satışları sık sık gündeme geliyor. Kira ve konut fiyatlarında yaşanan artış, yabancıya konut satışları ile ilişkilendiriliyor. Bu nedenle söz konusu uygulamanın düzenlenmesi gerektiği belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde Almanya ve Türkiye'nin sığınmacı anlaşması yaptığı gündeme gelmiş ve bu konu ile ilgili Kontrolsüz göçün konutta arz ve talep dengesini bozarak, hem kira hem konut satış fiyatlarını artıracağı belirtilmişti.

Bunların yanı sıra Türkiye’de son 5 yılda 20 milyon 263 bin metrekare arazinin de yabancılara satıldığı açıklandı. CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, ülkemizden en çok toprak alanların 2 milyon 481 bin 240 metrekare ile Ürdünlüler olduğu olduğuna, onları da Suudi Arabistan, Katar, Filistin ve Mısır vatandaşlarının izlediğine dikkat çekti. 

Suriyelilerin, Türkiye'den konut ve gayrimenkul alması da tepkilere neden oluyor. Son olarak, Türkiye'de Suriyelilerin gayrimenkul satın almasını yasaklayan kanun gündeme geldi. 

İş insanı, gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, https://x.com/muratguItekin resmi X sosyal medya hesabından Mukabele-i Bilmisil Kanunu ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Söz konusu paylaşımında, Mukabele-i Bilmisil Kanunu'nun Türkiye'de Suriyelilerin taşınmaz almasının yasaklanması olduğunu belirten Gültekin, şunları söyledi:

"Bu kanun hala geçerli mi? 

Avukat arkadaşlarımızın yorumlarını beklerim..

Peki vatandaşlardan hangi yorumlar geldi? İşte o paylaşıma verilen yanıtlar...

150 bin TL evlilik kredisi nasıl çekilir? 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli destek!

2025'te emeklilik dilekçesi veren yüzde 30 daha az maaş alacak! Memur ve kamu işçileri ne yapmalı? 

24 ayar gram altının gerçek fiyatı hesaplandı! 140 TL farkla satılıyor! Uzman isim uyarıyor! Altın alırken iyi araştırın