28 / 04 / 2024

Türkiye'de ve dünyada Forum'ların tek sahibi:Multi!

Türkiye'de ve dünyada Forum'ların tek sahibi:Multi!

Multi Development Türkiye,İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Trabzon, Mersin, Denizli ve Kapadokya'daki FORUM'ların sahibi olarak Türkiye gayrimenkul sektörünün lideri



Multi Development Türkiye,İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Trabzon, Mersin, Denizli ve Kapadokya'daki FORUM'ların sahibi olarak Türkiye gayrimenkul sektörünün lideri.14 Avrupa ülkesinde gerçekleştirdiği 176 gayrimenkul projesi ve yönettiği 41 alışveriş merkeziyle Avrupa'nın bir numaralı perakende devi olan Multi Development, Euromoney Gayrimenkul Ödülü'ne geçen yıl "Tüm Batı Avrupa'da En İyi Yatırımcı" ve "En İyi Küresel Yatırımcı" dallarında değer görülmüştü. Bu yıl ise FORUM adı altında 8'i aktif, 2'si yapım, 7"si geliştirme aşamasında olan toplam 17 projesi ile gayrimenkul sektörünün lideri ve Multi Development'ın %100 iştiraki olan Multi Development Türkiye, Euromoney tarafından 2010'un En İyi Gayrimenkul Yatırımcısı Ödülü'ne değer görüldü.

Türkiye'ye 10 projeyle 2,1 milyar Euroluk yatırım

Forum markasını bugüne kadar yalnızca alışveriş merkezlerinde kullanan Multi, İstanbul ve Kayseri'deki projeleri ile ofis ve konut inşaatına da başladı. Multi Development Türkiye'nin Türkiye'deki ilk ofis projesi olma özelliği taşıyan Marmara Forum Garden Office, dünyada son yıllarda gökdelenlere alternatif olarak gelişmeye başlayan, çalışan verimliliği gözetilerek tasarlanan yatay ofis mantığıyla inşa ediliyor. Multi'nin ilk konut projesi de Kayseri'de 200 milyon Euro'luk bir yatırımla gerçekleştirilen Forum Kayseri Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin yanı başında yer alıyor.

7 kente 1,1 milyar Euro'luk yatırım yolda

Multi Development Türkiye önümüzdeki dönem Gaziantep, Elazığ, Adana, Diyarbakır, Çanakkale, Çorum ve Antalya'da 1,1 milyar Euro'luk yatırım yapacak. Bugüne kadar İstanbul dışındaki illere yaptığı yatırımların toplamı 1 milyar Euro'yu bulan Multi'nin önümüzdeki dönem inşa ve geliştirme aşamasındaki projeleri tamamlandığında Anadolu'ya yaptığı yatırımların toplamı 2,1 milyar Euro'ya ulaşacak.

Multi ,ofis ve konut inşaatına başladı

Forum markasını bugüne kadar yanlızca aklışveriş merkezlerinde kullanan Multi,İstanbul ve Kayseri'deki projeleri ile ofis ve konut inşaatına da başladı.Multi Development Türkiye'nin Türkiye'deki ilk ofis projesi olma özelliğini taşıyan Marmara Forum Garden  Office,dünyada son yıllarda gökdelenlere alternatifolarak gelişmeye başlayan,çalışan verinliliği gözetilerek tasarlanan yatay ofis mantığıyla inşa ediliyor.Multi'nin ilk  konut projesi  de Kayseri'de 200 milyon Euroluk bir yatırımla  gerçekleştirilen Forum Kayseri Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin yanı başında yer alıyor.

Patronlar Forum Alışveriş Merkezleri için ne dediler

Abdullah Kİğılı, Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı
Multi'nin uluslararası birikimi Türkiye'deki Forum Alışveriş Merkezlerinin yönetimine yansıyor bu da hem biz perakendeciler hem de müşterileri memnun ediyor. Bizler için Forumların bir başka özelliği de İstanbul, Ankara,  İzmir  dışındaki Anadolu kentlerine de organize perakende sektörünün yayılmasını sağlaması. Multi'yi başarıları nedeniyle kutluyorum.

Kamil Özçoban Park Bravo Grup Yönetim Kurulu Başkanı
Multi'nin Türkiye'de açtığı alışveriş merkezlerinde işletmeci olarak bulunmaktayız. Otoparkı, şık mimariyi ve tüm rakiplerin bir arada olduğu yerleri tercih eden tüketiciler; bazen ilk defa yürüyen merdiven, klima ve iklimlenme, güvenlik, çocuk eğlence merkezleri, fast food ve restoranlar, sinemalar ile karşılaşmış, çok çabuk alışmış ve sosyalleşmiş şimdi de daha fazlasını istemektedir.

Mehmet T. Nane, Teknosa Genel Müdürü
Hayata geçirdiği projelerle Türk perakendecilik sektörüne katma değer sağlayan, istihdama katkıda bulunan Multi Development Türkiye, hizmete soktuğu AVM'lerle tüketicilerimizi de pek çok yenilikle tanıştırdı. Farklı konseptleri ve sunduğu hizmetlerle alışverişi gerçek bir keyif haline getiren Forum Alışveriş Merkezleri Teknosa müşterilerinin de ziyaret ve alışveriş için tercih ettiği lokasyonlar arasında yer alıyor. Multi Development Türkiye'nin ülkemize sağladığı katkı ve imza attığı yatırımlar için teşekkür ediyorum.

Muzaffer Yıldırım, Mars Entertainment Group CEO'su
Mars Entertainment Group olarak Multi Development Türkiye'nin konseptindefarklılaşmış ve bulundukları şehrin hayatına pozitif değişim getiren projelerle girdiğini biliyoruz. Ve şunu söyleyebiliriz ki; Shopping Mail planlaması ve yönetiminde kurumsallaşmış, pazarlamaya önem veren, mal sahibi kiracı ilişkisi dışında kiracılarını partnerleri gibi gören bir yönetim anlayışına sahipler. İlerleyen yıllar içerisinde de birlikteliğimizin süreceğine inanıyorum.

Yılmaz YILMAZ, Koton Yönetim Kurulu Başkanı
Getirdiği farklı mimari anlayışla alışverişi gerçek bir deneyim haline getiren Multi Development Türkiye sektörümüz için bir şans. Kiracılarıyla geliştirdiği olumlu işbirlikleri de sektörümüze gerçek bir örnek. Multi Development Türkiye, uluslararası platformdaki deneyimlerini Türkiye'de kullanarak perakendenin hızla gelişmesine büyük katkıda bulunuyor. Kendilerine teşekkür ederiz.
Hürriyet


Geri Dön