Ekonomi

Türkiye’deki en hızlı kadroya geçiş süreci başladı! 30 gün açık kalıyor!

Sözleşmeli personelin kadroya geçebilmesi için beklenen o karar sonunda müjde ile birlikte geldi. İşte detaylar!Gelen haberle birlikte 30 gün içinde yapılacak başvuruların tamamlanarak atama işlemleri gerçekleşecek

Sözleşmeli pozisyonunda bulunan memurlar gelen haberle birlikte kadroya geçişleri yapacak. Gelen haberle birlikte 30 gün içinde yapılacak başvuruların tamamlanarak atama işlemleri gerçekleşecek.

İşte haberin detayları…

Sözleşmeli işçinin hakkını gözetecek bu yeni kadro süreci kanunun yürürlüğe girdiği andan başlayarak 1 aylık başvuru süreci başlatılacak. Aktarılan bilgiler ışığında, 30 gün içinde yapılacak başvuruların tamamlanarak atamanın yapılması da iki ayı bulacak.

KADROYA GEÇENLER YER DEĞİŞİKLİĞİ TALEP EDEBİLİRLER Mİ, YAPABİLECEK Mİ?

Kamuda sözleşmeli olarak çalışan 458 bin 615 kişi için kadroya geçiş süreci başlayacak. Resmi Gazetede yürürlüğe giren karar belirli bir kapsamda yer alan kişileri ilgilendirmektedir. 4/B pozisyonunda bulunan sözleşmeli personel kadroya atandığında 4 yıl boyunca geçirdiği süre dahil olmak üzere farklı bir yere ataması yapılamaz.

28 Kasım 2002 tarihi öncesinde sözleşmeli personel olarak çalışma yaşantısı bulunan tüm işçiler kadroya geçebilecekler. İl Özel idaresinde çalışanlar, belediyeler ve belediyelere bağlı olarak çalışma gösteren kuruluşlar ile beraber mahalli idare birlikleri içinde çalışma yaşantısı devam edenler de memur kadrosuna geçiş yapabilirler.

KİMLERE KADRO VERİLECEK?

Tüm bu şartlara uyan işçiler 30 günlük süre içinde başvurusunu yaptığı anda kanun çerçevesinde hak yürürlüğe girdiği andan itibaren 60 günlük sürede ataması gerçekleşecektir. Kültür Turizm Bakanlığında ya da Devlet Opera Balesi Genel Müdürlüğünde ve tiyatrolarında sürekli olarak sözleşmeli işçilik yapanlar ile bir yıldan daha az sürede ya da mevsimlik hizmette bulunanlar sözleşmeli personellik statüsünden faydalanacak.

EYT SÜRECİ BAŞLIYOR!

Tüm bu gruplar dışında Sağlık Bakanlığında vekil hemşire veyahut ebe olarak görev alanlarda kadroya alınabilecek. Düzenleme yasal olarak yürürlüğe girdiği andan itibaren 30 günlük süreç başlayacak. Müracaat edenlerin de ataması tamamlanıp kadroya geçişler gerçekleşecek. Emeklilikte Yaşa takılanlar (EYT) yasasının çıkması için hazırlıklar son aşamasına gelirken, önceki gün tasarı TBMM’de vekillerin önüne gelerek imzaya açıldı. EYT’nin meclisten ne zaman geçeceğine yönelik olarak ise AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç’tan açıklama geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, EYT düzenlemesi için mecliste imzalar atıldıktan sonra, düzenlemenin Meclis Başkanlığı'na sunulması aşamasına geçileceğini kaydetti. Milyonlarca vatandaşın bir an önce yasalaşmasını beklediği EYT düzenlemesine ilişkin konuşan Yılmaz Tunç ''EYT Yasası önümüzdeki birkaç gün içinde komisyonda görüşülecek'' bilgisini verdi.

Bakan açıkladı! Asgari ücrete ara zam mı gelecek? İşte detaylar!

Kimliğini alan PTT'ye koşsun! Destek ödemeleri arttı mı? Kış ayları bu destekle sıcacık geçecek!