30 / 04 / 2024

Türkiye'den Irak'a imar hamlesi bekleniyor!

Türkiye'den Irak'a imar hamlesi bekleniyor!

Erbil Valisi Nevzad Hadi 12 Mayıs genel seçimlerinden sonra Irak'ın ciddi ve yeniden bir imar sürecine gireceğinin altını çizerek Türkiye'den bölgede ciddi imar hamlesi beklediklerini söyledi. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde Türkiye - Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) tarafından Türkiye-Irak Ticaret Forumu düzenlendi. 

Erbil Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen Foruma, Türkiye Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, IKBY Adalet Bakanı Sinan Çelebi, Erbil Valisi Nevzad Hadi, IKBY Yatırım Kurulu Başkanı Nuri Osman ile Türkiye'den gelen çok sayıda iş adamı katıldı.

Türk iş adamlarını ağırlayan Erbil Valisi Hadi forumda, Türk şirketlerinin Irak genelinde ve özellikle IKBY'de varlık gösterip, faaliyetlerini sürdürmelerinin kendileri için hayati öneme haiz olduğunu ifade etti. 

Terör örgütü DEAŞ sonrası, özellikle 12 Mayıs genel seçimlerinden sonra Irak'ın ciddi ve yeniden bir imar sürecine gireceğinin altını çizen Hadi, "Türkiye'den bölgede imar alanında ciddi hamle yapmasını ve önemli işlere imza atmasını bekliyoruz." dedi. 


Geri Dön