28 / 04 / 2024

Türkiye'nin e-ticaret hacminde büyük artış

Türkiye'nin e-ticaret hacminde büyük artış

Ticaret Bakanlığının verilerine göre, ocak-haziran döneminde e-ticaret sipariş adedi geçen yılın aynı döneminde kıyasla yüzde yirmi artarak artarak iki milyar beş yüz elli altı milyona çıktı.



Türkiye'nin ilk altı aylık elektronik ticaret (e-ticaret) hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde yüz dokuz nokta yedi artarak 652,7 milyar liraya çıktı. Ticaret Bakanlığının, bu yılın ocak-haziran dönemine ilişkin "Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS)" verileri açıklandı.

Türkiye'nin geçen yılın ilk altı ayında e-ticaretin genel ticarete oranı yüzde on sekiz virgül beş iken söz konusu oran bu yılın yine aynı döneminde yüzde üç virgül iki artarak yüzde 19,1 oldu. Bu yılın ocak-haziran döneminde Türkiye'de e-ticaret hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 109,7 artışla 652,7 milyar lira olarak hesaplandı.

Sipariş rakamları, ocak-haziran döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde yirmi artışla iki milyar beş yüz elli alt milyona çıktı. Perakende e-ticaret hacmi de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde yüz om dokuz artışla üç yüz doksan milyar liraya yükseldi.

e-Ticaret hacmi giyim, ayakkabı ve aksesuarda yüzde 145,1, elektronikte yüzde 136, beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde yüzde 129,6, konaklamada yüzde 100,9, gıdada yüzde altmış dokuz virgül dört, yemekte yüzde seksen iki virgül bir, seyahat, taşımacılık ve depolamada yüzde 66,4 artış gösterdi. Elektronik ticaret yoluyla gerçekleşen alışverişlerin yüzde 36,6'sını İstanbul, yüzde 8,7'sini Ankara, yüzde 5,9'unu İzmir'de yaşayan vatandaşlar yaptı.

Türkiye nin e-ticaret hacminde büyük artış

ORTALAMA SEPET TUTARI 255 LİRA

e-Ticarette ortalama sepet tutarı, bu yılın ilk altı aylık dönemi için iki yüz elli beş lira oldu. Sektörel olarak ortalama sepet tutarı konaklama sektöründe on dört bin iki yüz altmış iki lira, ev, bahçe, mobilya ve dekorasyonda altı bin ikiz yüz seksen yedi lira, hava yollarında üç bin üç yüz doksan bir lira, beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde sekiz yüz otuz lira, giyim, ayakkabı ve aksesuar sektöründe yedi yüz on iki lira lira olarak gerçekleşti. e-Ticaret harcamalarının yüzde seksen birii peşin yapılırken yüzde 19'u taksitli ödemeyle yapıldı.

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Bir dizi önlem geliyor!

Sıfırdan e-ticarete başlamak mümkün mü? Ücretsiz e-ticaret şirketi nasıl kurulur?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön