29 / 04 / 2024

Türkiye'nin en güzel 6 evi!

Türkiye'nin en güzel 6 evi!

Dünyaca ünlü mimarlar tarafından tasarlanan sanat eserine değerine sahip Türkiye'deki 6 ev sizler için derlendi...



20'nci yüzyıldan sonra tüm dünyada sivil mimari örnekleri konutlar oldu. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; dünyaca ünlü mimarlarca tasarlanan ve dizayn edilen evler sanat eserine değerine sahip. İşte Türkiye'nin en güzel 6 evi...

 

1- Ertegün Evi

Türkiye nin en güzel 6 evi!

Turgut Cansever'in iki kanatlı tarihi Salih Efendi Konağı'nı koruyup, Ahmet ve Mica Ertegün için tasarlayıp dizayn ettiği konut projesi, 1980 yılında Ağa Han Ödülü'nün sahibi oldu.

 

2- B2 Evi 

Türkiye nin en güzel 6 evi!

Çanakkale'nin Büyükhüsun Köyü'nde bulunan B2 Evi, Han Tümertekin tarafından 2004'te tasarlandı. B2 Evi, 2004 yılında Ağa Han Mimarlık Ödülü'ne layık görüldü.

 

3- Sedat Gürel Evi 

Türkiye nin en güzel 6 evi!

Sedat Gürel'in kendisi ve eşi Güzin Gürel için tasarladığı, Çanakkale'deki yazlık ev 1989'da Ağa Han Ödülü'nün sahibi oldu.

 

4- Taut Evi 

Türkiye nin en güzel 6 evi!

Anadolu yakasından Boğaz Köprüsü’nü geçildiğinde Ortaköy’de bulunan Emin Vafi Korusu’nun içerisinde yer alan ve daha çok bir Pagoda’ya benzeyen Taut Evi, Alman mimar Bruno Taut tarafından 1938 yılında inşa edildi.

 

5- Vedat Tek Evi

Türkiye nin en güzel 6 evi!

Birinci milli mimari akımı kurucusu Vedat Tek tarafından Nişantaşı Valikonağı Caddesi'nde inşa edilen ev Türkiye’deki en iyi 100 mimarı yapı arasında yer alıyor.

 

6- Rıza Derviş Evi

Türkiye nin en güzel 6 evi!

Rıza Derviş Evi, Sedad Hakkı Eldem’in Büyükada’da inşa ettiği iki binadan birisi. Eldem, binanın tasarımında genel tarzı olarak bilinen “Türk evi” yorumlamasının dışında modernist mimarlıktan esinlendi.

Dünyanın en güzel ve en pahalı 10 evi!


Geri Dön