28 / 04 / 2024

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.



 

 

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından yapılan açıklamada, seçilen bu köyler, tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve sürdürülebilir kalkınma yaklaşımları ile dikkat çekmektedir.

TÜRKİYE'NİN LİSTEDE YER ALAN DÖRT KÖYÜ

Sakarya Taraklı Köyü

halktv.com.tr'de yer alan habere göre; Sakarya'nın Taraklı ilçesine bağlı olan Taraklı Köyü, Osmanlı döneminden kalma evleri ile ünlüdür. Köyün tarihi dokusunu oluşturan evlerden yaklaşık 80 tanesi koruma altındadır. Taraklı, doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleri ile de ziyaretçilerini cezbetmektedir.

Türkiye nin en iyi turizm köyleri seçildi...

İzmir Birgi Köyü

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı olan Birgi Köyü, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Köyün tarihi ve kültürel zenginlikleri, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Birgi, Osmanlı döneminde önemli bir ticaret merkeziydi ve bu dönemden kalma birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapmaktadır.

Türkiye nin en iyi turizm köyleri seçildi...

İzmir Şirince Köyü

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı olan Şirince Köyü, tarihi mimarisiyle dikkat çeken turistik bir köydür. Köy, doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleriyle de ziyaretçilerini cezbetmektedir. Şirince, üzüm bağları ve şarapçılığı ile de ünlüdür.

Türkiye nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Nevşehir Mustafapaşa Köyü

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı olan Mustafapaşa Köyü de,  Kapadokya bölgesinin en güzel köylerinden biri olarak bilinmektedir.  Ayrıca, köy, tarihi Rum evleri ve kiliseleriyle dikkat çekiyor. Mustafapaşa, 1981 senesinde de turizme açılmıştır ve o zamandan beri yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir köydür.

Türkiye nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Dünyanın en iyi şehirleri listelendi, listede Türkiye'den bir şehir de var...

Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı! Hangi şehir, kaçıncı sırada?

2023'ün en pahalı şehirleri açıklandı!


Geri Dön