27 / 04 / 2024

2023'ün en pahalı şehirleri açıklandı!

2023'ün en pahalı şehirleri açıklandı!

Araştırma ve analiz birimi Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından paylaşılan Worldwide Cost of Living Index (Dünya Yaşam Maliyeti Endeksi) raporlarına göre dünyanın en pahalı şehirleri sıralamasında İsviçre'nin başkenti Zürih ile Singapur ile ilk sırayı paylaştı.



Araştırma ve analiz birimi Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından paylaşılan Worldwide Cost of Living Index (Dünya Yaşam Maliyeti Endeksi) raporlarına göre bu sene insanların yaşama maliyeti yüzde 7,4 oranında artış gösterdi. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre dünyanın en pahalı şehirleri sıralamasında İsviçre'nin başkenti Zürih ile Singapur ile ilk sırayı paylaşırken New York ile Cenevre ikinci sırada yer aldı. 


İşte 2023 yılının en pahalı 10 şehri...


7. San Francisco, ABD

6. Kopenhag, Danimarka 
6. Tel Aviv, İsrail

5. Paris, Fransa

4. Los Angeles, ABD

3.  Hong Kong, Çin

2. Cenevre, İsviçre

2. New York, ABD

1. Zürich, İsviçre

1. Singapur

2023 ün en pahalı şehirleri açıklandı!

ZENGİNLER İÇİN DÜNYANIN EN PAHALI 10 KENTİ

İsviçre merkezli özel banka Julius Baer, konutları, arabaları, business class uçuşları, okulları, yemekleri ve diğer lüksleri analiz ederek zenginler için dünyanın en pahalı kentleri tek tek sıraladı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Singapur 2023'te lüks yaşam için en pahalı kent oldu. Geçtiğimiz sene 5. sırada yer alan Singapur, Şanghay’ı da zirveden indirmişti.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Julius Baer analistleri, 5,5 milyonluk şehir devleti Singapur’da toplamda 1500 aile şirketinin bulunduğunu belirtirken, söz konusu bu sayının bir önceki senenin iki katına denk geldiğini kaydetti.

Yine verilen detaylara göre Singapur’un yatırımcıları çekmekte başarılı olduğunu fakat söz konusu bu durumun fiyatların yükselmesine neden olduğunu kaydeden analistler, Singapur’un dünyanın en yüksek araba fiyatlarına sahip olan kendi olduğunu da belirtti.

Julius Baer’ın “zenginler için iyi yaşam” için en pahalı 10 şehir sıralaması ise şöyle:

1. Singapur
2. Şanghay
3. Hong Kong
4. Londra
5. New York
6. Monako
7. Dubai
8. Taipei
9. São Paulo
10. Miami

İtalya’da tutuklu mafya babası devlete 70 milyon euro değerindeki adasını hediye etmeyi teklif etti!

Emlak Konut GYO'nun Kemerburgaz Göktürk’teki projesi için 4’üncü durdurma kararı! 

Ev alacaklar dikkat! İlk konutunuz değilse yeni vergi ödeyeceksiniz! İşte o hesap!


Geri Dön