15 / 05 / 2024

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu!

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu!

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu. Türkiye; 50 milyar dolar büyüklüğündeki ikinci el araç pazarıyla Avrupa'da İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ardından dördüncü sırada yer edindi.



2023’TE DE BÜYÜME BEKLENTİSİ

Günümüzde özellikle çip kriziyle başlayan, ardından enerji ve ham madde tedarikinde yaşanan sorunlarla birlikte sıfır araca ulaşım giderek zorlaşmaya devam ediyor. Vavacars CEO’su Lawrence Merritt 2023’te devam etmesi beklenen aksaklıkların yanı sıra sıfır araçlarda artan talebe karşı arzın yetersiz kalmasının ikinci el sektörünün daha da hareketlenmesine neden oldu. Merritt, “Sıfır araçlara gelecek yeni yıl zamlarının da etkisiyle ikinci ele olan talebin hazirana kadar giderek artacağını öngörüyoruz.” dedi.

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu!

Özellikle tüketicilerin uygun maliyetli krediye ulaşımı konusunda kolaylıklar sağlandığında pazarın ilk 6 ay sonunda 2022’nin ilk yarısını da geçecek bir büyüme kaydetmesini beklediklerini ifade eden Merritt, “İkinci el araç alımını kolaylaştırmak için firnars kuruluşlarıyla Ocak ayında % 1.49’ten başlayan faiz oranlarıyla taşıt kredisi sağlıyoruz. Tüketiciler ilgiyle karşılıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de kurumsal olarak ikinci el otomobil pazarına giren firmaların arttığını dile getiren Merritt ikinci el ticaretinin yüzde 50’den fazla şahıstan şahsa gerçekleştiğini kaydetti.

Skoda Scala modelleri ne kadar? İşte Scala’nın dikkat çeken özellikleri ve 15 Ocak 2023 fiyat listesi!

Bu sınıfta 1 milyonun altında bulmak zordu! Hyundai’dan çılgın Staria kampanyası! İşte 17 Ocak 2023 fiyat listesi…

Hyundai Tucson N Line 2023 fiyatı belli oldu! Tucson N Line öne çıkan özellikleri neler? 16 Ocak 2023 fiyat listesi...

Hyundai’dan Kona kampanyası: 5 bin TL indirimle sahip olun! İşte 14 Ocak 2023 fiyat listesi…


Geri Dön