Sektörel

Türkiye’nin ilk arazi odaklı gayrimenkul yatırım fonu devreye alındı! 

Türkiye’nin ilk arazi odaklı gayrimenkul yatırım fonu olan Azimut Portföy Yönetimi A.Ş. II. Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun tanıtımı gerçekleştirildi. 

Quvars Invest ve Azimut Portföy Yönetimi A.Ş., NG Sapanca Hotels’de düzenledikleri özel bir lansman etkinliği ile, nitelikli yatırımcılara yönelik Türkiye’nin ilk arazi odaklı gayrimenkul yatırım fonu olan Azimut Portföy Yönetimi A.Ş. II. Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun tanıtımını gerçekleştirdi.

AZ RİSK VE YÜKSEK GETİRİYİ HEDEFLEYEN YENİ VARLIK YÖNETİMİ

 Yatırım fonlarına duyulan ilgi fon şirketlerinin bu alanda yenilikçi yaklaşımlar ile sürdürülebilir ve yüksek getiri sağlamayı hedefleyen çözümler üretmesinin de önünü açıyor.

Son üç yılda gerçekleştirdiği arazi geliştirme projelerinde yüzde 4229 karlılık ve 5 milyar TL likidite edilebilirlik sağlamış olan Quvars İnvest ve 102,5 Milyar Avro ile Avrupa’nın en büyük varlık yönetim şirketlerinden biri olan Azimut Grubu’na bağlı olarak faaliyet gösteren Azimut Portföy Yönetimi A.Ş. ve Quvars İnvest tarafından geliştirilen Türkiye’nin “ilk arazi odaklı yatırım fonu” geleneksel çözümlere göre az riskli ve yüksek getiriyi hedefleyen yeni bir varlık yönetimi devreye alındı. 

DOĞRU ARAZİ YATIRIMI, YATIRIM ARAÇLARI İÇİNDE EN YÜKSEK GETİRİYİ SAĞLIYOR

Bist100, Dolar, Euro, Altın, Gümüş gibi geleneksel yatırım araçlarının son 36 ay içinde elde ettiği değer artışlarına kıyasla doğru arazi yatırımlarının daha az riskli ve yüksek getiri sağladığı görülüyor.

Ocak 2021-Ocak 2024 verilerine göre Dolar 36 ayda yüzde 395, Euro yüzde 261, Altın yüzde 347, Bist100 ise yüzde 395 değer artışı yakalamış durumda. Aynı dönemde Quvars İnvest’in yönettiği 1  milyon  TL’lik doğru arazi yatırımı ise yüzde 1125’ lik bir oran ile 11. 250 bin TL’lik bir likidite elde edilmesini sağlamış durumda.

Azimut Portöy Yönetimi A.Ş. II. Gayrimenkul Yatırım Fonu lansmanında açılış konuşmasını gerçekleştiren Azimut Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Murat Salar yatırımcılara önemli açıklamalarda bulundu.

Salar ''Gayrimenkul yatırımları Türk insanının aşina olduğu enstrümanlardan biri. Biliyorsunuz Türkiye’de iki ürün çok rağbet görüyor. Bunlardan bir tanesi altın, diğeri ise gayrimenkul. 

Son 1.5 yıldır uygulanan ekonomi politikası gayrimenkul fiyatlarının da baskılanmasına neden oluyor. Biz de böyle bir dönemde, yani fiyatlar yukarı doğru giderken değil, baskılandığı dönemde bu fonu oluşturarak önümüzdeki dönemde piyasanın düzelmesi ile birlikte bunun karşılığının yatırımcılara yansıtılmasını hedefliyoruz.'' dedi.

Quvars İnvest Yönetim Kurulu Başkanı Murat Döker de Azimut Portföy Yönetimi A.Ş. II. Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun, nitelikli yatırımcılara diğer tüm yatırım enstrümanları ve fonlardan daha yüksek getirisinin olacağına inancının tam olduğunu söyledi. 

Döker, “Quvars İnvest 4 yıllık bir süre içinde 20.000.000 m2’lik arazi geliştirme başarısı göstermiş, geliştirdiği arazilerin yüzde 80’ninin yüzde 4229 değer artışı ile likidite edilmesini sağlamıştır.

Quvars İnvest en kadim yatırım aracı olan arazi geliştirme alanındaki faaliyetlerini çağımız gereksinimleri çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğu profesyonel yatırımlar neticesinde yapay zeka teknolojilerini kullanarak, en doğru arazi yatırımını yapan Türkiye’nin ilk arazi geliştirme şirketi konumundadır.'' dedi.

ERDEN TİMUR: MEVCUT YATIRIM ARAÇLARI İÇİNDE EN YÜKSEK GETİRİLERİ ELDE EDECEKSİNİZ

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “yatırımcılar güvenilir ve yüksek getiri sağlayan fonların gücünü keşfediyor. Artık gayrimenkul tarafında büyük ölçekli doğrudan yatırım imkanı bulunmayan yatırımcılar, Azimut Portföy Yönetimi A.Ş. II. Gayrimenkul Yatırım Fonu ile riski düşük, yüksek getiri potansiyeli olan, Türkiye’de bir ilk olan büyük ölçekli arazi geliştirme yatırımlarının ortağı olabilecekler.

Fon yatırımları alanındaki bu yenilikçi yaklaşım aynı zamanda yatırımcılara kaynaklarını değerlendirme noktasında bir fırsat eşitliği de sunuyor.

Arazi geliştirme alanında demokratikleşme olarak da adlandırabileceğimiz bu yatırım modeli, nasıl ki İspanya’da satın alma gücünüzün olmadığı veya tek bir alana bağlamak istemediğiniz yatırımlarınızdan kaynaklı bir evde oturmanız için Airbnb size hizmet veriyor, ya da Uber, lüks bir araç ve özel şoför ile size hizmet üretiyor ve bundan faydalanabiliyorsunuz, arazi geliştirme fonları ile de tek başınıza satın alamayacağınız veya değer artışını yönetemeyeceğiniz  büyük ölçekli yüksek getiri elde edebileceğiniz yatırımlara ortak olarak mevcut yatırım araçları içinde en yüksek getirileri elde etme imkanını yakalama şansınız oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

Konut, arsa, borsa ne zaman yükselişe geçecek? İşte o tarih…

Konut sahibi olmak isteyenler önce arsa alıyor! Arsadan ev sahibi nasıl olunur?