02 / 05 / 2024

Türkiye’nin ilk web tapu satış işlemi gerçekleştirildi!

Türkiye’nin ilk web tapu satış işlemi gerçekleştirildi!

Geçtiğimiz günlerde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü,  vatandaşların hayatını kolaylaştıran ve  emlakçıları kapsayan Web-tapu sistemini tanıttılar. 



Geçtiğimiz günlerde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü,  vatandaşların hayatını kolaylaştıran ve  emlakçıları kapsayan Web-tapu sistemi ile ilgili düzenleyi pilot bölge dahilinde ilk olarak uygulamaya geçirdiği Kocaeli’de tanıtımını gerçekleştirmişti.  İlk etapta 800 emlakçı sistemdeki yerini aldı ve Türkiye’de ilk Web tapu işlemi bugün Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yapıldı. 

 

Sistemin kullanılmaya başlamasıyla birlikte lisanslı emlakçıların vatandaşa yerinde ve kaliteli hizmet vermesi memnuniyetle karşılandı. Bu yeni sistem ile gayrimenkul sektörünün merkezi konumuna yer alan emlakçıların sistem dahilinde faaliyet göstermesi , sektörlerine pozitif nitelik kazandırdı.

 

İlk Web -tapu işlemini yapan firma yetkilileri  Gökhan Adıgüzel  ve Fuat Özdağ , ofislerinde işlem başlatmanın mutluluğunu gayrimenkulünün satışına aracılık ettikleri için heyecanlı olduklarını aktardılar. 

 

Web-tapu işlemlerinin büyük bir kolaylık olduğunu, daha önce tapu müdürlüğüne gidip saatlerce beklemenin artık bittiğini işaret eden Külekçi, bu sistemi hayata geçiren yetkilere teşekkür etti.
 


Geri Dön