Konut

Türkiye'nin konut sorunu nasıl çözülür Kimlerin, neler yapması gerekiyor?

Barınma krizi ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Konut fiyatları ve kredilerin yüksek olması vatandaşın ev sahibi olmasını engelliyor. Konut hayali bile kuramayan vatandaşlar bu soruna çözüm bekliyor. Peki Türkiye'nin konut sorunu nasıl çözülür Kimlerin, neler yapması gerekiyor?

Yüksek enflasyon karşısında geçinmekte zorluk çeken vatandaş, başta  barınma olmak üzere bir çok sorunla mücade ediyor. En temel ihtiyaçlardan olan barınma, ülke genelinde en büyük sorunların başında geliyor. Konut fiyatlarının yüksek olması ve konut kredi faizlerinin yükselmesi vatandaşın ev sahibi olmasını engelliyor.

Konut piyasasının başka bir sorunun da kira bedelleri... Son iki yıldır kiralarda yüzde 25 kira artış oranı uygulanıyordu. Bu süreçte bir çok ev sahibi mağdur olurken, 1 Temmuz'dan itibaren eski sisteme geri dönüldü. Kira bedelleri artık TÜFE'ye göre hesaplanacak. Fakat kiracılar, kira bedellerindeki artıştan da şikayetçi. Kiralar da konut fiyatları gibi adete fırladı.

Öte yandan maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz etkiledi.  İnşaat malzeme fiyatlarının yükselmesiyle, müteahhitler projelerini tamamlamakta zorlanıyor. Kısacası konut piyasası can çekişiyor...Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabı X'ten '' Peki Türkiye'nin konut sorunu nasıl çözülür? Kimlerin, neler yapması gerekiyor?'' sorusunun sordu. Bakın vatadaşlar ne yorum yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1

Türkiye'nin konut sorunu nasıl çözülür?

Kimlerin, neler yapması gerekiyor?

Murat Kurum yeniden bakan oldu! Türkiye'nin konut ve kira sorunu artarak devam edecek!

ABD’de ev alma hayali kuranlar dikkat! Tebernüş Kireçci uyarıyor! Mutlaka okuyun!

Kiracılar tahttan iniyor, ev sahiplerinin kral olduğu döneme giriliyor!