Otomobil

Türkiye'nin otomobili Togg'tan iki yeni anlaşma!

2023'ün ilk çeyreğinde yollara çıkması planlanan Togg için yeni gelişmeler peş peşe geliyor. Yerli otomobil çıkış tarihine yaklaşırken, ekosistemin tamamlanması için iki anlaşma daha imzalandığı açıklandı. İşte yapılan o açıklamalar...  Togg'un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, konuya ilişkin şu ifadeler kullanıldı:"Kullanıcı deneyimi alanında yapay zeka destekli çözümler üreten SMART iX ile yaptığımız stratejik iş birliği ile mobilite ekosistemimizi genişletiyor, 'Akıllı Yaşam' hizmetlerimizin güvenli, hızlı ve çevre dostu olmasını sağlıyoruz

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), kullanıcı deneyiminde yapay zeka destekli çözümler sunan Smart_İX ve küresel yazılım şirketi Etiya ile iş ortaklığı anlaşması yapıldığını duyurdu. 

Togg'un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, konuya ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"Kullanıcı deneyimi alanında yapay zeka destekli çözümler üreten SMART iX ile yaptığımız stratejik iş birliği ile mobilite ekosistemimizi genişletiyor, 'Akıllı Yaşam' hizmetlerimizin güvenli, hızlı ve çevre dostu olmasını sağlıyoruz." 

"Türkiye’nin küresel yazılım şirketi Etiya ile kullanıcılarımıza sunacağımız kişiselleştirilmiş, kesintisiz ve benzersiz deneyimin altyapısı olan dijital platformu birlikte geliştirmek üzere iş birliği yaptık."

Togg 2023'te yollarda olacak!

Türkiye'nin otomobili TOGG'u 2023’ün ilk çeyreğinde Türkiye yollarında görmeye başlayacağız. Bu tarihten yaklaşık 18 ay sonra ise Togg, Avrupa’da da satışa çıkmış olacak.  Avrupa'da yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızın Togg'a büyük ilgi gösterecekleri tahmin edilirken,  aracın ilk olarak C-SUV modeli kullanıcıların beğenisine sunulacak.  TOGG'un C-SUV modeli, üretime geçtiğinde Türkiye’nin ilk doğuştan elektrikli, sıfır emisyonlu ve akıllı otomobili olarak tarihte yer edinecek. Ayrıca aracın sınıfının en uzun aks mesafesi, en geniş iç hacmi, en iyi hızlanma performansı ve en düşük toplam sahip olma maliyeti gibi özellikleriyle de rakiplerinin önünde olacağı düşünülüyor.

"Otomobili yeni nesil akıllı cihaza çeviriyoruz!"

Geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yapan TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, "Kullanıcıyı ve veriyi merkezimize alarak mobilite çözümleri üretiyoruz. Biz otomobili yeni nesil akıllı cihaza çeviriyoruz. Çünkü değişen kullanıcı beklentileri doğrultusunda geçmişte telefonlarda yaşanan dönüşüm bugün otomotivde yaşanıyor” demişti.

Boydan boya uzanan stop lambaları ve öndeki ince LED aydınlatmalarıyla dikkat çeken TOGG'un test ve deneme süreçleri sürüyor. Üretilen prototipler yollarda test edilmeye devam ederken diğer taraftan da fabrika ve altyapı çalışmaları da devam ediyor. Gemlik'te kurulan fabrika neredeyse bitmek üzere. Temmuz sonu itibarıyla deneme üretimlerine başlanan tesisin 29 Ekim 2022'de yani Cumhuriyet Bayramı'nda açılması planlanıyor. Her şey tahmin edildiği gibi giderse açılışın ardından bu yılın son çeyreğinde ilk seri üretim araçlar banttan inmiş olacak.

Audi, Formula 1 için tarih verdi!

TOGG'dan görme engelli kullanıcıları mutlu eden haber!

Yakıt tüketimiyle iddialı Dacia Sandero 2022'nin özellikleri ve fiyat listesi...