Otomobil

Türkiye'nin otomobili TOGG’dan bir ilk daha: "Otomobili yeni nesil akıllı cihaza dönüştürüyoruz"

Türkiye’nin otomobili TOGG, küresel teknoloji markası olma yolunda adımlar atmaya devam ediyor. Otomobilden başka şirket olarak mobilite alanında hizmet veren TOGG, TM Forum’a katıldı. Türkiye’nin otomobil ve mobilite teknolojisi markası TOGG, TM Forum bünyesine katıldı

TM Forum, 180 ülkede telekomünikasyon sektörü için ortak normlar belirleyen ve 850’nin üzerindeki dijital ekosistem paydaşlarını birbirine bağlıyor.

Türkiye’nin otomobil ve mobilite teknolojisi markası TOGG, TM Forum bünyesine katıldı.. Şirket, topluluğa mobilite deneyimindeki dijital normların oluşmasına ve kullanıcı odaklı yaklaşımların geliştirilmesine liderlik edecek. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan TOGG CEO’su Gürcan Karakaş,  “Telekomünikasyon sektörü için dijital dünyanın fırsatlarından yararlanma imkanı sunan normları belirleyen, dünyanın en büyük telekomünikasyon ve dijital hizmet sağlayıcılarından oluşan TM Forum’un ilk mobilite servis sağlayıcısı ve elektrikli akıllı cihaz üreticisi üyesiyiz" dedi.

Sözlerine "Togg Akıllı Yaşam’ başlığı altında vereceğimiz hizmetlerle bağlantılı bir otomobilden çok daha fazlasını sunacağız" diyerek devam eden Karakaş, "Kullanıcıyı ve veriyi merkezimize alarak mobilite çözümleri üretiyoruz” diye konuştu.

 

"OTOMOBİLİ YENİ NESİL AKILLI CİHAZA DÖNÜŞTÜRÜYORUZ"

Diğer yandan TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, TOGG’un 2023’ün ilk çeyreğinde Türkiye’de yollarda olacağını açıkladı ve 'Avrupa'da ne zaman yollarda olacağı' yönünde sorulan soruya da cevap verdi

 “Bugünün otomobil üreticileri aracı geliştirme, ürün konseptini oluşturma, üretme, satış ve sonrasıyla  ilgileniyor. Bizim işimiz ise klasik araç üreticilerinin işinin bittiği yerde başlıyor" diyen TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, , "Biz otomobili yeni nesil akıllı cihaza çeviriyoruz. Çünkü değişen kullanıcı beklentileri doğrultusunda geçmişte telefonlarda yaşanan dönüşüm bugün otomotivde yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

İŞTE TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİ TOGG'U FARKLI KILAN ÖZELLİKLER:

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş TOGG'u farklı kılan özellikleri şöyle sıraladı:

"TOGG'un C-SUV modeli, üretime geçtiğinde Türkiye’nin ilk doğuştan elektrikli, sıfır emisyonlu ve akıllı otomobili olacak . Ayrıca araç sınıfının en uzun aks mesafesi, en geniş iç hacmi, en iyi hızlanma performansı ve en düşük toplam sahip olma maliyeti gibi özellikleriyle de rakiplerinin çok önünde bir yerde konumlacaktır."

AVRUPA'DA NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK!

 "TOGG’un ilk akıllı cihazı 2023 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de yollarda olacaktır" diyen Karakaş, Avrupa'da ne zaman satışa sunulacağı ile ilgili soruya ise "bu tarihten yaklaşık 18 ay sonra ise Avrupa’da da yollara çıkacaktır." diyerek yanıt verdi.

ÖTV indirimi gelecek mi?

Kısa dönem araç kiralama yüzde 32 arttı!

Dizel otomobillerde fiyatlar yüzde 30 düşüyor! İşte o tarih...