03 / 05 / 2024

Türkiye’nin yıl sonu ihracat hedefi 265 milyar dolar!

Türkiye’nin yıl sonu ihracat hedefi 265 milyar dolar!

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, yıl sonunda 265 milyar dolarlık ihracata ulaşmayı hedeflediklerini belirterek "Gelecek beş yıllık dönemde de ekonomi politikalarının en temelinde yine ihracat olacak" şeklinde konuştu.



Bu sene ilk kez Uluslararası Tekstil Bienali'ne de ev sahipliği yapacak İzmir'deki Enternasyonal Fuar törenle açıldı. Türkiye'nin alanında en köklü organizasyonlarından biri olan fuarın açılış töreni öncesinde kortej yapılarak bir yürüyüş düzenlendi.

Açılış töreninde konuşma yapan Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, covid 19 salgını, Rusya-Ukrayna savaşı, 6 Şubatta yaşanan deprem felaketi ile ticarette yavaşlama olduğunu belirtti. Ağar, bunlara ilave olarak ana ihracat pazarı olan Avrupa Birliği'nin daralan talebi nedeniyle içte ve dışta üretimin ve ticaretin yavaşladığına da dikkat çekti.

Dunya.com’daki habere göre Ağar, yaşanan tüm bu olumsuz şartlara rağmen Türkiye'nin 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4 oranında, ikinci çeyrekte ise yüzde 3,8 oranında büyüme gerçekleştirdiğini, 12 çeyreklik devam eden kesintisiz bir büyüme performansını sürdürmeyi başardığını ifade etti.

YIL SONU İHRACAT HEDEFİ

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, "İnşallah bu yıl sonunda da 265 milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaşmayı bekliyoruz. Bu konuda ihracat yapan şirketlerimizin dinamizmine güveniyoruz" diyen Ağar şunları söyledi: "Türkiye’nin ihracat üssü konumunda olan İzmir, kuruluş yıllarından bu yana Türkiye'nin kalkınmasında, yurt dışına açılmasında çok önemli bir role sahiptir. Ülkemizin ihracat potansiyeli açısından çok büyük önem taşıyan  İzmir  bu konumunu her yıl ihracat rakamlarına da yansıtmaktadır. İzmir’den yapılan ihracat 2022 yılında 17 milyar dolar düzeyinde gerçekleşmiştir. Bu önemli bir ihracat rakamıdır. Gelecekteki beş yıllık dönem içerisinde de uygulanan ekonomi politikalarının en temelinde yine ihracat olacaktır. Ülke içerisinde sağlıklı ve dengeli şekilde bir ekonomik model uygulamaya sokulurken, büyümenin motoru da yine ihracat olacaktır. Türkiye’nin ihracatta yakalamış olduğu bu başarılarının sadece sayısal bir başarı olmadığını biliyoruz. Bu başarının arkasında ihracatçılarımızın yıllar boyunca katma değeri arttırma ve ileri teknoloji odaklı yaşadığı niteliksel bir dönüşümün yattığı gerçeğinin farkındayız."


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön