03 / 05 / 2024

Türkiye'ye 5 senede 20 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı yapılacak!

Türkiye'ye 5 senede 20 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı yapılacak!

Mars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, yabancı yatırımcılar için Türkiye'nin cazip bir ülke olduğunu belirtti ve “Türkiye gayrimenkul yatırımlarının 5 senelik periyotta kademeli olarak 20 milyar dolara çıkacağına inanıyoruz" dedi.



Koronavirüs sürecinde ay başından itibaren peyderpey atılmaya başlanan normalleşme adımları, Türkiye’ye yönelik yatırımları tekrar harekete geçirdi. Gayrimenkul, enerji, tarım ve turizm gibi stratejik sektörlerdeki büyük işletmeleri küresel girişimcilerle buluşturan yatırım ve iş geliştirme danışmanlık platformu Mars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, seyahat yasağının kaldırılması ve sosyal hayatın kontrollü bir şekilde canlandırılmasıyla 2020'nin sonuna kadar tarım, ilaç, gayrimenkul ve sağlık olmak üzere 4 farklı sektörde 90 milyon dolarlık yatırım hedefi koyduklarını belirtti. 

Mars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, yabancı yatırımcılar için Türkiye’nin her zaman yatırım açısından cazip bir ülke olduğuna, koronavirüs sürecinde küresel ekonomide oluşan belirsizlik nedeniyle yatırımlarını ertelemek durumunda kaldıklarına dikkat çekti ve "Tarım sektörüne yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılar, Şanlıurfa başta olmak üzere,  Adana  ve Aydın’da tarım arazileriyle ilgileniyorlar. Sağlık sektörüne yatırım yapmayı planlayan yatırımcılarımız ulaşım alternatifleri bakımından İstanbul,  Ankara  ve İzmir’e yoğunlaşıyorlar. Gayrimenkul geliştirmek isteyen yatırımcılarımız yine İstanbul Şile ve Riva gibi çeperlerindeki arazilerle ilgileniyorlar. Ayrıca  İzmir  ve Ankara’daki proje geliştirmeye uygun araziler yine dikkat çekiyor" dedi.

“Türkiye’ye 5 senede 20 milyar dolar gayrimenkul yatırımı gelecek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla başlatılan normalleşme süreci, Mart'tan beri beklemeye geçen yabancı yatırımcının harekete geçmesine sebep oldu. Koronavirüs salgınıyla beraber altının istikrarsız seyri, borsanın belirsizliği ve paradaki değer kaybı gibi sebeplerin, yatırımcıları her şartta ve her zaman kazandıran gayrimenkule yönelttiğine vurgu yapan Mars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, sektörde yabancıya verilen vatandaşlık hakkının Türkiye’yi dünya gayrimenkul pazarının lider ülkelerinden biri haline getirdiğini kaydetti. 

Bucak, “Türkiye şimdiye dek yabancılar tarafında gayrimenkul yatırımında 6 milyar dolarlık bir talep almıştı. Biz bu yatırımın 5 senelik periyotta kademeli olarak 20 milyar dolara çıkacağına inanıyoruz. Salgın tehdidi tamamen ortadan kalktığında, dış yatırımların da katkısıyla, ekonomide 2023 yılına kadar yaklaşık yüzde 5-10 puan seviyesinde büyüme bekliyoruz” diye konuştu.

Gayrimenkule 40 milyon dolarlık yatırım

Gayrimenkul sektöründe yabancılara konut satışının koronavirüs sürecinde de devam ettiklerine vurgu yapan Bucak, “Türkiye’de konut projesi geliştirmek isteyen 4 farklı yabancı yatırımcı ile görüşüyoruz. Bunlardan biri 5 milyon dolarlık bir inşaat yatırımı yapmayı planlıyor. Bir diğer portföyümüz ise 15 milyon dolarlık yatırımla konut projesi yapmaya hazırlanıyor. Diğer inşaat yapmayı planlayan yatırımları da topladığımızda yaklaşık 40 milyon dolara tekabül ediyor. Bu 4 yatırımla ilgili olarak fizibilite ve AR-GE çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Mars Investment olarak yabancı yatırımcılarımızın geliştirmek istedikleri projelere stratejik ortaklık noktasında da görüşmelerimiz sürüyor” şeklinde konuştu.

“Gayrimenkul yatırımına gelip teknolojiye de yatırım yapıyorlar”

Gayrimenkul yatırımlarının farklı sektörlere yönelik yatırımları da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Bucak, konuyu şöyle anlattı:

“Teknoloji sektöründen örnek vermek gerekirse, yönettiğimiz gayrimenkul projelerinden daha önce alım yapmış yatırımcılar, Türkiye’nin geleceğine ve gelişmekte olduğuna inanarak ve güvenerek kendi ülkelerinde yaptıkları ticareti Türkiye’ye de taşımayı istediklerini ifade ettiler. Bangladeş’te çok ünlü bir e ticaret sitesinin sahibi olan ve aynı zamanda hali hazırda Türk vatandaşı olmasına vesile olduğumuz bir yatırımcımız bizlerden aldığı lokalizasyon hizmeti ile Bangladeş’teki şirket yapılanmasını Türkiye’de kurup e ticaret sektörüne iddialı bir şekilde girmeyi hedefliyor.

Gayrimenkulde rant imkanı, yatırımları cazip hale getiriyor!


Geri Dön