Ekonomi

Türkiye'ye doğalgaz için korkutan uyarı! Bu kış çok zor geçecek

Yalnızca Türkiye’nin değil bütün Avrupa’nın önünde, kışa girerken iki önemli sorun olduğunu söyleyen Avdagiç: “Birincisi yakıt bulabilecek miyiz, gaz bulabilecek miyiz? İkincisi bulsak dahi parasını ödeyebilecek miyiz?"Uzun bir aradan sonra yüz yüze yapılan 2

İstanbul Ticaret Odası’nın temmuz ayı içerisinde düzenşenen meclis toplantısı, Kurban Bayramı tatili nedeniyle bu ay bir hafta erkene çekilerek dün gerçekleşti. Uzun bir aradan sonra yüz yüze yapılan 2. meclis toplantısında İTO Başkanı Şekib Avdagiç, yaptığı konuşmada küreselde ve yurtiçinde yaşanan önemli gelişmelere değindi.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın büyüme üzerindeki olumsuz etkilerini paylaşan İTO Başkanı Avdagiç, açıklamasında enerjide arz güvenliği ve yüksek fiyatların önümüzdeki kış çok fazla gündeme geleceğine dair mesajlar verdi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi'ne değinen Avdagiç, bu paketin büyük imkanlar sunduğunu belirtti. Şekib Avdagiç, “Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi”nin çok mühim olduğuna inanıyoruz. Paket büyük imkanlar sunuyor. 60 ay vadeli yüzde 0,99 faiz oranıyla kredi kullanımı fırsatı getiriyor. Doğalgazda yüzde 99 dışa bağımlı olan Türkiye’de gazın 3’te 1’i konutlarda tüketiliyor. Dolayısıyla yüzde 35 tasarruf oldukça yüksek bir değeri ifade ediyor” diye konuştu.

Avdagiç, üretici fiyatlarındaki en yüksek artışın enerji girdilerinde yaşanmasının dikkat çekici olduğunu belirterek, akaryakıt fiyatlarındaki artışla birlikte TÜFE’de ulaştırma alt endeksinin yıllık enflasyona katkısının da 19 puan seviyesinde olduğunu kaydetti.

Bayram öncesi akaryakıtta kara haber! Yine zam geliyor! İşte 8 Temmuz akaryakıt fiyatları

Kredi kullanacaklar bu habere dikkat! BDDK'dan kısıtlama kararı

Piyasaların ünlü ismi Tuncay Turşucu altında yükselişe işaret etti