03 / 05 / 2024

Türkler kripto paraya akın ediyor!

Türkler kripto paraya akın ediyor!

İngiltere merkezli ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye'de kripto paralara yükselen ilgiyi inceledi. Yüksek enflasyon, belirsizlik ve TL'deki oynaklık sebebiyle Türk vatandaşlarının kripto varlıklara yöneldiği belirlendi.



ORTADOĞUDA EN YÜKSEK HACİM TÜRKİYE’DE

FT’nin Chainalysis’den aktardığı bir kripto raporuna göre; Türkiye Ortadoğu’da en yüksek kripto işlem hacminin olduğu ülke olara kaydedildi. Türkiye’de kripto para piyasasında hacimlerin 2021 yılında önceki seneye göre yüzde 1.500 arttığı belirtildi. CryptoCompare verilerine göre ise Türkiye’de gerçekleştirilen Bitcoin işlemlerinde son bir senede yüzde 900’lük artış olduğuna dikkat çekildi.

Türkler kripto paraya akın ediyor!

Raporda, “Araştırma, Orta Doğu’daki birçok kişinin tasarruflarını devalüasyona karşı korumak için kripto para birimine döndüğünü gösteriyor. Bu Afrika ve Latin Amerika gibi diğer gelişmekte olan pazarlarda da gördüğümüz bir eğilim” denildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön