27 / 04 / 2024

Türkmenİnşaat-2010 Fuarı'na Türk şirketlerinden ilgi!

Türkmenİnşaat-2010 Fuarı'na Türk şirketlerinden ilgi!

Türkmenİnşaat-2010 adlı uluslararası inşaat fuarına Türk şirketleri yoğun ilgi gösterdi



Sergi Köşkünde düzenlenen fuarın açılış törenine, Türkmenistan Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, Bakanlar Kurulu üyelerinden bazıları, diplomatik misyon şefleri, sektör temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
        
Fuarın açılış konuşmasını yapan İnşaat ve Elektrik Sanayisinden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Deryageldi Orazov, Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov´un katılımcılara gönderdiği tebrik mesajını okudu. Berdimuhamedov mesajında, gelişen inşaat sektörünün ülkenin kalkınmasına ve halkın refah düzeyinin gelişmesine büyük katkı sağladığını ifade etti.
        
Daha sonra konuklar, fuarda yer alan standları gezerek bilgi aldılar. Açılışa katılanların, özellikle Türk inşaat şirketlerinin ve malzemelerinin yer aldığı bölümlere gösterdiği yoğun ilgi dikkati çekti. Meclis Başkanı Nurberdiyeva ve Devlet Başkan Yardımcısı Orazov, Türk inşaat şirketlerinin projelerini ilgiyle incelediler.
        
İki gün sürecek fuara 124 şirket katılıyor. Fuarda inşaat malzemeleri, aydınlatma sistemleri, altyapı malzemeleri, mobilya, iş makinaları, iç dekorasyon ürünleri, dış cephe kaplama malzemeleri gibi değişik yüzlerce ürün sergileniyor.
        
Türkmenistan´da 2010 yılında toplam 12 milyar dolar değerinde 240 inşaat projesi planlanıyor. İnşaat pastasından Türkmenistan´da faaliyet gösteren Türk şirketlerinin de büyük pay alması bekleniyor.
        
Türk şirketleri Türkmenistan´ın imarında söz sahibi olurken, Türk müteahhitleri bugüne kadar bu ülkede 600´den fazla proje ve 17 milyar doların üzerinde taahhüt üstlendi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler


Geri Dön