27 / 04 / 2024

TÜROB'dan emlak vergisi önerisi!

TÜROB'dan emlak vergisi önerisi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin emlak vergisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Emlak vergisi artışları yeniden değerleme oranıyla sınırlı kalmalı" dedi.



Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin ve TÜROB yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde turizm ve Konaklama sektörünün durumunun masaya yatırıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, gerçekleştirilen toplantıda emlak vergisi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Eresin,  "Emlak vergisi artışları yeniden değerleme oranıyla sınırlı kalmalı" dedi.

TÜROB dan emlak vergisi önerisi!

Toplantıda önemli açıklamalar yapan TÜROB Başkanı Müberra Eresin, 2023-2024-2025 yılları emlak vergilerinin de belirlenmesinde temel olacak 2022 yılı emlak vergilerine esas asgari değerlere göre birçok bölgede 2021 yılına göre 5-10 katlara ulaşan artışlar görüldüğünü söyledi.

TÜROB dan emlak vergisi önerisi!

2017 yılında uygulanan birim değerlerin yüzde 50 artışı ile bulunacak tutardan fazlaysa, bir tavan artış oranı olarak 50'lik değerin esas alınmasına karar verildiğini dile getiren Müberra Eresin, "2022 yılı asgari birim değerlerinin yüksek olması 2023-2024-2025 yılları için de büyük önem taşımaktadır. Yaşadığımız olumsuz koşullar ve devam eden etkileri dikkate alınarak emlak vergisi için yapılacak artışın taban sıfır, tavan en çok 'yeniden değerleme oranı' ile sınırlı kalacak şekilde belirlenmesi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir düzenleme yapılması önemli ve gereklidir." şeklinde konuştu.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları ne zaman bitiyor?


Geri Dön